Ворожіння на Андрія: як дізнатися свою долю в цю ніч

gadanie_650x410
Фото: Styler - РБК-Украина

У народі кажуть, що в ніч на Андрія, з 12 на 13 грудня, відбуваються містичні речі, які можуть відкрити таємницю майбутнього. Це улюблена народна забава дівчат, яка збереглася і до наших днів. 

У давнину, на андріївські вечорниці приходили тільки неодружені дівчата. Хлопців на це дійство не пускали. Окрім веселих розмов, забав та розваг традиційним ритуалом на вечорницях було ворожіння.

ІА Дивись.info зібрала для вас найпоширеніші способи, аби дізнатися долю, які збереглися досі і, які можна легко зробити в домашніх умовах.

Народні традиції ворожіння забуваються, втрачаючи свою форму і зміст. Але час від часу дівчата згадують про можливість бодай одним оком зазирнути в таємні записи сестер-судениць, які за старовинними віруваннями пишуть долю кожного із нас. І тоді у вечір на Андрія у вікнах квартир запалюються свічки і звучать слова бабусиних замовлянь.

Ворожіння на Андрія: ворожіння на майбутнє

Сконцентруйся на задуманому, повторюючи про себе заповітне бажання або хвилююче запитання, при цьому тримай у руках жменю квасолинок або горошинок. Потім опусти їх у мисочку та починай вибирати по зернятку, примовляючи на кожне зернятко «збудеться», «не збудеться» (як варіант: «так», «ні», «можливо»). Який варіант витягнеш останнім, така й відповідь!

Фото: znaj.ua

Побачити нареченого в дзеркалі

Якщо у вас міцні нерви, можна поворожити, виглядаючи судженого в дзеркальному коридорі. Для цього потрібно взяти два дзеркала і поставити їх так, щоб утворився коридор. У ньому-то і повинен з'явитися майбутній наречений. З двох сторін потрібно поставити по свічці. Хоча екстрасенси не рекомендують ворожіння з дзеркалами, адже ви намагаєтеся потрапити в паралельні світи, але ми розуміємо, що цікавість сильніше страху.

Ворожіння на любов

Для цього, у ніч на Андрія усамітнися в кімнаті, щоб тобі ніхто не заважав. Подумай про те, яких змін ти хочеш в особистому житті - вийти заміж, зустрічатися з гідним чоловіком, бути коханою або бути вільною.

Візьми мисочку та насип туди пшениці, потім опусти в неї каблучки - золоту, срібну, з дорогоцінним каменем, просту. Перемішай із пшеницею, зробивши так, щоб каблучки не було видно.

Заплющ очі, ще раз подумай про потаємне - і тягни каблучку. Попалася срібна - зустрінеш другу половинку, золота - одержиш запрошення вийти заміж, із камінчиком - будеш кохана, проста - шукатимеш свою долю.

Як дізнатися ім'я нареченого

В ніч на 13 грудня також можна дізнатися ім'я свого судженого, - покладіть собі під подушку мішечок з чоловічими іменами. На окремих папірцях напишіть 11 імен на свій розсуд, а один папірець залишіть порожнім. Вранці витягніть один з них. Яке ім'я випаде – таке й матиме ваш майбутній чоловік. А якщо ви витягнули порожній папірець – доля бажає залишити його ім'я в таємниці.

Також кажуть, що вранці треба вийти на вулицю й запитати ім'я першого зустрічного чоловіка...так і буде називатися ваш майбутній чоловік.

Дізнатися про кохання і правильний вибір нареченого

Це ворожіння допомагає, якщо ви симпатизуєте кільком хлопцям і не знаєте, кого з них вибрати. Візьміть кілька цибулин (за кількістю наречених) і поставте кожну в банку з водою, попередньо наклеївши на банки наліпки з іменами наречених. Яка цибулина проросте першою, з тим чоловіком вас і чекає щастя.

Фото: Рівне 1

Для заміжніх є теж чим зайнятися

Багато ворожіння на свято Андрія дозволяють дізнатися майбутнє і вже сімейним людям, яких не цікавить заміжжя, але цікаво, що їх чекає попереду. Для цього використовують такі способи:

  • на кавовій гущі -  залишки кавовій гущі в чашці потрібно накрити блюдцем, тричі кинути вгору-вниз. Потім уважно вивчити фігури, які утворилися. Особливо цікаво ворожити буде людям з бурхливою фантазією, які в безладних вигинах можуть побачити реальні картини. Тлумачення контурів ви можете знайти на багатьох сайтах.

Фото: Иновед

  • на воску - принцип ворожіння схожий на попередній (потрібно вгадувати в отриманій фігурі контури чого-небудь і розшифровувати значення). Тільки в цьому випадку береться віск з палаючої свічки, його виливають у ємність з водою і вивчають отримане застигле пляма.
  • на книзі - справжні інтелектуали можуть поворожити на книзі. Вважається, що бажано брати нову книгу, причому в ідеалі - духовну: Біблію, Євангеліє і т. д. Для початку потрібно загадати номер сторінки, рядка зверху або знизу, а потім, відкривши книгу, прочитати отриманий рядок і спробувати зрозуміти, що фраза означає.

Чого не можна робити перед гаданням

І пам'ятайте, якщо ви збираєтесь у цю ніч дізнатись своє майбутнє, то вам не можна їсти нічого м'ясного, тільки хліб і воду. Але найголовніша умова – щоб у цей день усі близькі родичі були ситі. Ворожать тільки дівчата або жінки. До і після гадання потрібно мовчати, поки не настане ранок.

Джерела: Українські традиції, Патріоти Україниlady.tochka.net24 Канал

Підготувала Тетяна ЖИКАЛЯК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: