ФІФА заблокувала жителям Криму купівлю квитків на ЧС-2018

192653

Також в Криму не буде і спеціальних фан-зон. 

Жителі Криму не можуть купити квитки на чемпіонат світу-2018, який пройде в Росії.

ФІФА заблокувала таку можливість. При спробі замовити квитки сайт видає помилку, оскільки не визнає Крим частиною Росії. Не допомагає навіть використання vpn-серверів.

Ситуацію прокоментував президент Кримського футбольного союзу Юрій Ветоха.

«Точно така ж проблема з такою помилкою була і під час продажу квитків на матчі Кубка Конфедерацій, що проводився під егідою ФІФА. Господаркою цього турніру теж була Росія. Інтерфейс сайту ФІФА не бачить Крим як Росію.

Є певна санкційна історія: ФІФА вважає Крим частиною України. Обходили ми це просто – люди до нас зверталися з заявками, і ми за цими заявками купували квитки через Російський футбольний союз. Крим не може отримати і право транслювати матчі ЧС-2018 у фан-зонах. ФІФА поки не бачить нас, як членів», – пояснив Ветоха.

Нагадаємо, що офіційно початком окупації Криму Росією вважається 20 лютого 2014 року. Раніше Міжнародний кримінальний суд в Гаазі прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту.

Фінальна частина чемпіонату світу з футболу пройде в наступному році та стадіонах 11 міст Росії з 14 червня по 15 липня.

Джерело: ua.tribuna.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: