У п'ятницю відкриють відреставровані фрески у Гарнізонному храмі

19030504_1899268400341061_3038588537621469624_n
Фото: Львівська газета

У п’ятницю, 15 грудня, відбудеться урочисте відкриття відреставрованих фресок склепіння вівтарної частини Гарнізонного храму св. апостолів Петра і Павла.

Як повідомив настоятель храму о. Степан Сус, у межах українсько-польського реставраційного проекту, який розпочався з 2015 року, відбувається відновлення фресок склепіння вівтарної частини Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла у Львові, передає прес-служба ЛМР.

Зокрема, під час проведення робіт вдалося відкрити та врятувати ілюзіоністичні зображення авторства Франциска Григорія Екштайна.

Ці роботи виконувала міжнародна команда спеціалістів з Академії мистецтв м. Кракова та м. Львова за фінансової підтримки парафії, окремих меценатів, Міністерства культури і народної спадщини Польщі та Малопольського воєводства.

Завдяки їхнім зусиллям можна знову побачити красу барокових картин та ефект ілюзіоністського малярства.

Гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла запрошує усіх на урочисте відкриття відреставрованих фресок, яке відбудеться за участю представників Міністерств культури України і Польщі, українських і польських мистецтвознавців, високопосадовців, 15 грудня, о 11.00 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: