Проїзд у львівських маршрутках подорожчає з 18 грудня

marshrutka_lviv_2982
Фото ілюстративне. Джерело: Zik

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив збільшення тарифу на проїзд у міських маршрутках з понеділка, 18 грудня.

Згідно із рішенням виконкому, новий тариф буде на рівні 5 гривень.

Як розповів в.о начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика, підвищення вартості погодив Антимонопольний комітет України.

В рішенні виконкому також передбачено різні режими роботи громадського автотранспорту, такі як експрес та звичайний. Нагадаємо, згідно розрахунків перевізників економічно обґрунтований тариф становить 6,80.

«Я не маю морального права ставити на голосування вищий тариф, бо люди не мають можливості більше платити», - заявив міський голова Андрій Садовий. «Перевізники економлять на тому, що не виводять всіх машин, коли є мало пасажирів. Відстоток виїзду на лінію може становити 50-60%», - додав заступник мера Геннадій Васьків.

Читайте також: Що не так з приміськими автостанціями у Львові (документи)

«Сьогоднішнє рішення було опрацьоване Антимонопольним комітетом України. Він погодив правильність подачі документів. Перед тим були проведені консультації з громадськістю, опрацьовані і проаналізовані розрахунки від перевізників. Відповідно до розрахунків економічно обґрунтований тариф на проїзд в громадському транспорті мав би становити 6 грн 80 коп. Проте нами прийнято рішення підняти тариф до 5 грн», - розповів в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: