Садовий обіцяє додати грошей газеті «Ратуша», але не всі

dsc6959-5e34012581963ef636a92d0b57ebe0a5

Виконавчий комітет Львівської міської ради заслухав інформацію про перевірку діяльності редакції комунальної газети «Ратуша».

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Як заявив начальник управління фінансового контролю Олег Дроздов, перевірка розпочалася 29 листопада і зараз триває складання акту.

«Питання, яке ми аналізували – це обгрунтованість потреби у виділенні додаткових коштів у сумі 172 тис. грн. Ми з’ясували, що додаткова потреба для виплати працівникам газети «Ратуша» - це 141 тис. грн. Окрім того, ми проаналізувати тираж газети «Ратуша» за 2016-2017 роки. У 2016 році було задекларовано тираж у розмірі 1 млн 300 тис. примірників, проте, як з’ясувалось, фактично було віддруковано трохи більше 10% від заявленого. Реально ж у місяць друкують десь 3 тис. примірників газети «Ратуша», хоча заявлений тираж – 30 тисяч примірників. Собівартість одного примірника газети становить понад 9 грн, що є нерентабельно. Для міського бюджету діяльність газети є збитковою», - заявив Олег Дроздов.

«Якщо по закону це передбачено, ми не маємо права це не розглядати. Але ви продовжіть свою роботу, щоб діяльність нашої комунальної установи була максимально публічною і відкритою. Бо це підприємство, яке повністю фінансується з міського бюджету. Тому має бути публічна діяльність», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він дав доручення скоригувати суму, яку додатково просила газета «Ратуша» і підготувати проект рішення виконкому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: