Антимонопольний комітет оштрафував «Київстар» на 21 мільйон гривень

b259dc3e07f61e5db4f53b759e16f9ef

Антимонопольний комітет оштрафував оператора мобільного зв'язку за недостовірну інформацію.

Антимонопольний комітет України оштрафував мобільного оператора «Київстар» на 21 млн грн, повідомив голова комітету Юрій Терентьєв на сторінці у Facebook.

«Комітетом прийнято рішення у справі проти відповідача ПРАТ "Київстар" про недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації щодо умов тарифікації, яка вводить в оману (порушення статті 15-1 ЗУ "Про захист від недобросовісної конкуренції"). Накладено штраф у розмірі 21 307 597 грн», - написав Терентьєв.

Голова АМКУ уточнив, що оператор в інформації щодо вартості зв'язку стверджував, що тарифікація посекундна. Тоді як вже з першої секунди розмови списувалася вартість повної хвилини. І таке порушення прав споживачів було зафіксовано у двох з трьох інформаційних повідомлень оператора.

У компанії також прокоментували цю ситуацію. «Київстар повідомляє, що претензії АМКУ не стосуються тарифікації голосових викликів, а виключно того, як компанія інформувала про це абонентів, - йдеться в офіційному повідомленні компанії. - Київстар доносить до абонентів інформацію про спосіб тарифікації викликів через усі канали комунікацій, у тому числі – на офіційному сайті компанії, в рекламних матеріалах, у доступній та зрозумілій формі та у визначений законом спосіб. Відповідно до Закону про телекомунікації кожен телеком оператор самостійно встановлює тарифи і спосіб тарифікації тривалості надання послуги. Закон вимагає, щоб для обчислення вартості послуг застосовувалась тарифна одиниця (одиниця обсягу послуги) – секунда, хвилина, обсяг даних, кількість повідомлень, тощо. Київстар повністю дотримується цих законодавчих вимог.

Тарифікація голосових викликів у мережі Київстар повністю відповідає вимогам Закону України «Про телекомунікації» і «Правилам надання та отримання телекомунікаційних послуг». Зазначимо, що усі оператори мобільного зв’язку України застосовують один й той самий принцип тарифікації. Київстар завжди діє в інтересах абонентів й у рамках чинного законодавства України. З огляду на це, усвідомлюючи занепокоєння АМКУ щодо можливої недосконалості певних формулювань у комунікації з абонентами, компанія завчасно вжила відповідних заходів для того, щоб зробити таку комунікацію більш зрозумілою. При цьому, питання щодо можливого оскарження Київстаром рішення АМКУ про накладення штрафу наразі розглядається».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: