Чи розуміють українці, що таке права людини. Дослідження

afd8963adfb33640034bfd5d0bd0f479
Джерело: Pinterest

У Львові 15 грудня презентували дослідження про те, як українці розуміють права людини.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

15 грудня у Львові презентували дослідження про те, як українці розуміють права людини. Згідно з даними, наші громадяни цінують свої права і свободи, утім вони погано орієнтуються у змісті і походження прав людини, сутності правових механізмів.

Згідно з дослідженням, 78% українців вважають право на життя найважливішим правом людини. Пріоритетним для мешканців Західного регіону є також право на соціальне забезпечення та справедливий суд.

«Ця ініціатива дуже важлива, адже тепер ми маємо зріз думок і бачення того, як люди захищають свої права, що люди думають про порушення цих прав і звідки вони беруть інформацію про права людини», — каже Світлана Колишко, керівниця групи з прав людини, координаторка проекту Програми розвитку ООН в Україні.

Опитування проводили наприкінці 2016-початку 2017 років. Загальнонаціональне дослідження охоплювало 2002 респонденти у всіх регіонах України, окрім окупованих територій. Крім того, в рамках дослідження були опитані певні тематичні групи: поліцейські, державні службовці, судді, правозахисники, журналісти та вчителі.

«Ми співставляли результати загальнонаціонального опитування з опитуванням тематичних груп», — додає Світлана Колишко.

Дослідження проводив Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та фірма «Юкрейніан соціолоджі сервіс» на замовлення Програми розвитку ООН в Україні та у співпраці з ГО «Центр інформації про права людини» і Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: