Львівський театр покаже вертеп у Празі

Українська громада Праги покликала на виступ зі Львова ляльковий театр із вертепною виставою.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У минулі вихідні Львівський академічний театр «І люди, і ляльки» дав дві безкоштовні вистави для мешканців Праги.

Доброчинна акція, організована зусиллями громади, мала широкий розголос та інтерес серед української та чеської публіки, про що свідчили повні зали. Деякі глядачі навіть не відмовили собі у задоволенні подивитися виставу двічі.

«Цей виступ є дійсно дуже особливим, напередодні Різдва Христового нашому театру випала велика честь відкрити цю священну каплицю нашою виставою «Скинія златая», – сказав режисер театру Олексій Кравчук.

«Ми вирішили всю драматургію зобразити засобами співу колядок. Бо в колядці все сказано, від народження Христа до того, як приходять пастушки, царі, як вони вітають Ісуса, як Ірод намагається його вбити. Все це є в українських колядках. Їх довелося трохи «покроїти», бо кожна колядка має повний цикл цього сюжету, і мені довелося взяти по одному куплету, з однієї – про народження, з другої – про те, як приходять царі, з третьої – про те, як Ірод послав своє військо вбивати всіх немовлят. Використані старовинні колядки, якісь я сама збирала в експедиціях, якісь я запозичила у відомих українських гуртів «Древо» і «Божичі. Я хотіла, щоб люди почули саме такі маловідомі і дуже красиві колядки», – сказала Людмила Зборовська, яка за своє музичне оформлення цієї вистави отримала цьогорічну премію «UNIMA – УКРАЇНА».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: