Найяскравіші фотографії 2017 року

MyCollages (4)

Фотограф Дивись.info протягом року неодноразово дивував фоторепортажами з різних куточків області, важливих подій та просто цікавих локацій. Пропонуємо до уваги добірку найкращих фото за цей рік.

Ведмежий притулок

На Львівщині відкрили спеціалізований притулок для ведмедів Домажир. Тут чотирилапі, яких тримали при ресторанах, у пересувних цирках чи зоопарках, можуть нарешті жити нормальним життям - у кожного є великий загін, а за здоров'ям та харчуванням тварин доглядають спеціалісти. Як живуть ведмеді, звільнені з рабства, дивіться у нашому репортажі тут.

Обливаний понеділок

У Львові існує унікальна традиція - наступного дня після Великодня молодь виходить на вулиці, аби влаштувати так званий "обливаний понеділок". Останніми роками, аби убезпечити випадкових перехожих від таких забав, свято локалізували у центрі, тож цього року молоді люди цілеспрямовано рушили на площу Ринок, аби взяти участь у "водній битві". Як вона проходила, дивіться у повному фоторепортажі.

Стародавні фрески

Протягом цього року у храмі святих апостолів Петра і Павла тривало відновлення автентичних фресок (до слова, оновлені фрески відкривають сьогодні, 15 грудня, про що на нашому сайті також буде фоторепортаж). Спільна українсько-польська група реставраторів проводила протиаварійні та консерваційні роботи стінопису над вівтарною частиною Гарнізонного храму. Повний репортаж дивіться тут.

Енергія сонця

Протягом року на Львівщині відкривали кілька черг будівництва сонячних електростанцій. Але крім джерела "зеленої" енергії, вони виявилися ще й мальовничими об'єктами. Повний репортаж дивіться тут.

Знімається кіно

Цього літа на Львівщині проходили зйомки українського фільму, повнометражної комедії DZIDZIO «Контрабас». Журналісти побували на знімальному майданчику, де, до слова, спеціально для фільму збудували в якості декорацій цілий будинок, та побачили, як твориться сучасне українське кіно. Повний репортаж дивіться тут.

Перша ніч безвізу

Цього року Україна отримала безвізовий режим із країнами ЄС. У ніч, коли запрацював безвіз, журналісти Дивись.info були на кордоні, аби побачити перших українців, що в'їхали до Європи без візи, користуючись лише біометричним паспортом. Про те, як зустріли безвіз на Раві-Руській, дивіться тут.

За дивом

У Бориславі, на Львівщині, існує унікальний храм. Там зібрані мощі 720 християнських святих. Саме тому люди з усієї України з'їжджаються туди, аби прикластися до них та зцілитися. Парох церкви Анни Роман Василів стверджує, що після відвідин храму люди зцілюються від хвороб. Детальніше про храм читайте тут.

День з десантниками

У серпні вперше з початку війни на Донбасі львівські десантники провели комплексні навчання зі стрибків. Журналісти весь день провели із десантниками, аби подивитись, як проходять навчання та розпитати хлопців і дівчат про враження від їх першого стрибка. Репортаж про це дивіться тут.

Прорив Саакашвілі

Однією з найбільш помітних подій цього року став прорив прихильниками Міхеїла Саакашвілі українсько-польського кордону. Екс-президент Грузії 10 вересня цілий день намагався потрапити в Україну різними шляхами. А наші журналісти встигли побувати у таборі зустрічаючих, на кордоні та, зрештою, під час зустрічі Міхеїла у Львові. Детальний репортаж про це тут.

Шоу обіцянок

 

За рік у Львові пройшли десятки мистецьких акцій та проектів. Втім, Шоу обіцянок вразило наших журналістів найбільше. Ця виставка яскраво представила зріз сучасного українського мистецтва, його пошуки, його нестабільність, його плинність. Важливим моментом є не тільки різна вікова, а й мистецька категорія художників, що працюють, як у рамках концептуального мистецтва, так і поза ним. На виставці представлені як сучасні роботи, так і дещо старші, які сьогодні прочитуємо зовсім по-новому, вони досі не втратили своєї актуальності, складається враження навіть, якоїсь їхньої пророчості. Усі деталі - тут.

Жадан і Собаки

У листопаді у Львові відбувся ювілейний концерт гурту Жадан і Собаки. Наші журналісти відвідали виступ музикантів та поділилися фотовраженнями тут.

Настя

Історія про маленьку львів'янку Настю - одна із найбільш зворушливих за цей рік. 11-річна Анастасія Чупило навчається у львівській школі-інтернаті. Дівчинці поставили діагноз – сколіоз і через хворобу її хребет сильно вигнувся та утворив на спині горб. Команда українських та польських хірургів провела у Львівській міській клінічній дитячій лікарні високотехнологічну операцію, завдяки якій хребет Насті зафіксували ростучою титановою системою. Повністю історію читайте і дивіться тут.

усі фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: