Польща: відносини з Україною потеплішали

Візит президента Польщі до Харкова знизив рівень напруженості.

Візит президента Польщі до Києва дещо заспокоїв напруженість у двосторонніх польсько-українських відносинах і розблокував канали комунікації. Про це в ефірі радіо Warszawa в п'ятницю заявив представник президента Польщі Кшиштоф Лапінський, передає Укрінформ.

«Під час візиту, який триває кілька годин, складно все узгодити. Він, насамперед, допоміг розблокувати певні канали комунікації», - заявив Лапінський.

За його словами, завданням візиту було зниження напруги, що з'явилася за останні кілька місяців, і ця місія була виконана.

Лапінський зазначив, що з Україною відносини потрібно будувати на історичній правді.

«Не можна погоджуватися на фальсифікацію історії», - підкреслив представник президента Польщі.

Він зазначив, що під час візиту президенти мали можливість обговорити віч-на-віч багато складних питань, про які не згадувалися під час спільної прес-конференції.

У той же час, Лапінський підкреслив, що поки складно визначати тимчасові рамки поліпшення польсько-українських відносин.

«Краще не говорити про часові рамки, щоб потім не бути під тиском часу», - зазначив Лапінський.

Він зазначив, що конкретним рішенням під час візиту Дуди стала домовленість про розблокування ексгумації польських жертв в Україні.

«Подивимося, як проходитимуть переговори між міністрами культури. Це буде першим сигналом, буде можливість поліпшити певні справи», - констатував представник президента РП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: