Понад 22% українців можуть виправдати злочини, вчинені під час війни

Выйськовы

22,8% українців вважають, що якщо не було серйозних наслідків, то до злочинів під час бойових дій слід ставитися з розумінням.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного наприкінці 2016-початку 2017 років, яке презентували 15 грудня, інформує Дивись.info.

«Більше 22% опитаних можуть виправдати злочини, вчинені під час бойових дій українськими військовими та учасниками добровольчих батальйонів, — каже Наталя Малих, координаторка регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області. У Західному регіоні цей показник становить 28%. Це найвищий показник по Україні».

Натомість 47,7% опитуваних категорично засуджують можливість вчинення таких злочинів і вважають, що такі дії мають бути покарані, згідно з законом.

«Ці дані свідчать про необхідність проведення широкої правопросвітницької роботи. Необхідно запроваджувати комплексні заходи, адже точковими неможливо досягти результатів», — переконана Наталія Малих.

Нагадаємо, майже половина мешканців Західного регіону готова обміняти свободу на матеріальний добробут.

Зазначимо, опитування проводили наприкінці 2016-початку 2017 років. Загальнонаціональне дослідження охоплювало 2002 респонденти у всіх регіонах України, окрім окупованих територій. Крім того, в рамках дослідження були опитані певні тематичні групи: поліцейські, державні службовці, судді, правозахисники, журналісти та вчителі.

Дослідження проводив Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та фірма «Юкрейніан соціолоджі сервіс» на замовлення Програми розвитку ООН в Україні та у співпраці з ГО «Центр інформації про права людини» і Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: