Порошенко пообіцяв на наступному тижні внести в Раду законопроект про Антикорупційний суд

IMG_5537 (2)

Президент України Петро Порошенко наступного тижня планує запропонувати Верховній Раді свій проект закону про Антикорупційний суд.

Про це він заявив на урочистостях з нагоди початку роботи нового Верховного суду 15 грудня.

«На черзі – законопроект про Антикорупційний суд. Я знаю, що велика частина громадськості, в тому числі юридичної громадськості, не підтримає зазначений законопроект. Я просив Верховну Раду створити робочу групу для того, щоби я як президент міг врахувати рекомендації тих чи інших фракцій Верховної Ради, для того, щоби уникнути дискусій і вийти на компроміс. На жаль, поки що це не було зроблено. Я сподіваюся, що Верховна Рада наступного тижня нарешті розблокує ситуацію з Антикорупційним судом, відкликавши законопроекти, які є неконституційними… Наступного тижня я внесу зазначений законопроект на розгляд Верховної Ради, якщо Верховна Рада розблокує і дасть можливість його зареєструвати», – сказав Порошенко.

Порошенко впевнений, що Антикорупційний суд, який «матиме спеціалізацію виключно антикорупційну», завершить формування антикорупційної системи.

8 листопада президент України Петро Порошенко закликав голову Верховної Ради Андрія Парубія доручити голові профільного комітету парламенту утворити робочу групу із напрацювання законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

Як повідомив тоді у Facebook речник президента Святослав Цеголко, Порошенко надіслав Парубію листа, в якому також попросив вжити передбачені регламентом заходи для відкликання законопроекту №6011 «Про антикорупційні суди», що залишається внесеним до порядку денного парламенту, попри негативний висновок щодо нього з боку Венеціанської комісії.

«Вважаю, що для успішного і швидкого ухвалення законопроекту він має бути підготовлений із залученням представників усіх або принаймні якнайбільшої кількості парламентських фракцій і депутатських груп. Напрацьовані робочою групою пропозиції будуть враховані у законопроекті, який буде внесений мною на розгляд Верховної Ради як невідкладний», – йдеться в листі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: