На Сокальщині вшанували пам'ять загиблих гірників

DSCN3617_1513428413_613x459.75_3_0

Сьогодні 16 грудня, в Червонограді біля пам’ятника загиблим шахтарям відбувся молебень з нагоди Дня пам’яті святої великомучениці Варвари, яку українські гірники вшановують щороку.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Ця покровителька є для них прикладом мужності та нескореності, а сотні шахтарських родин моляться до святої за щасливе повернення з вибоїв своїх рідних.

Присутні, а це заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, т.в.о генерального директора ДП "Львіввугілля" Олег Акімов, голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин, голови первинних профспілкових організацій шахт, представники трудових колективів, священики, громадськість міста, а також родичі шахтарів помолилися за загиблих гірників та вшанували їх хвилиною мовчання. До підніжжя пам’ятника поклали кошики з квітами.

В неділю, 17 грудня, безпосередньо в день свята, у церквах молитимуться за здоров’я гірників, а парафія церкви Святої Великомучениці Варвари відзначатиме свій храмовий празник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: