ГПУ викличе Саакашвілі на допит повторно

IMG_3654-1 (1)

Генеральна прокуратура України повторно викличе лідера «Руху нових сил», екс-голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на допит.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на сторінці у Facebook.

«Прокурор має намір повторно викликати повісткою підозрюваного для проведення слідчих процесуальних дій», – повідомив Лисенко.

Він пояснив, що така необхідність викликана тим, що Саакашвілі прибув сьогодні в ГПУ, але відмовився прийти в службовий кабінет прокурора для участі у проведенні слідчих дій.

«Метою слідчих дій є встановлення істини у справі (в тому числі ч. 1 ст. 15 «Замах на злочин», ч. 3 ст. 28 «Вчинення злочину групою осіб, за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч.1 ст. 256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності» Кримінального кодексу України)», – пояснив Лисенко.

За словами речника ГПУ, прокурор заздалегідь сповістив про виклик на допит Саакашвілі, відправивши йому на поштову адрес повідомлення, забезпечивши також вручення його адвокату відповідної повістки.

Раніше сьогодні Міхеїл Саакашвілі, який прийшов в ГПУ, заявив, що піде на допит лише в СБУ, а в ГПУ давати показання не буде. У прокуратурі заявили, що слідчі хотіли взяти зразки голосу Саакашвілі і, що ця справа підслідна Генпрокуратурі. Наразі в СБУ цих заяв не коментували.

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це. Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу. Після цього Сергій Курченко заявив, що не знайомий з Міхеїлом Саакашвілі.

Саакашвілі затримали 8 грудня на квартирі одного з його прихильників. Саакашвілі підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності». Суд 11 грудня не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід для Міхеїла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: