В Україні потрібне Державне бюро військової юстиції, - Військовий прокурор Західного регіону

prok

В Україні потрібно створити і взагалі реорганізувати військову юстицію в окреме Державне бюро військової юстиції, куди б входила військова прокуратура, військова поліція і окремо створити судову гілку влади – військові суди.

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info розповів Військовий прокурор Західного регіону України, генерал-майор юстиції Олег СЕНЮК.

За його словами, до недавнього часу пропагується думка щодо поновлення військових судів. Вже були відповідні круглі столи і з колишніми військовими суддями, які частково пішли на пенсію, інші працюють суддями в цивільних судах, з різними експертами, з представниками ВНЗ та органів державної влади.

«Найближчим часом мав би внестися проект закону щодо створення військових судів. Загальні не спеціалізовані статті може розглядати будь-який суддя. А от, якщо говорити конкретно по військових злочинах, наприклад щодо дезертирства, самовільного залишення військової частини, невиконання наказу командира частини щодо виїзду в зону АТО, то тут є своя специфіка і не кожен цивільний суддя може розглядати таку категорію проваджень», - зазначив Олег Сенюк.
«Для прикладу, чим дезертирство відрізняється від самовільного залишення військової частини тощо. І, чесно кажучи, нерідко доходило до того, що ми роздруковували статути ЗСУ, роз’яснювали суддям, чим відрізняється склад одного злочину від іншого. Тобто є дуже багато певних моментів. Тут повинен займатися спеціалізований фахівець у сфері військової юстиції», – певен Олег Сенюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: