Екологічний стан водойм можна буде відслідковувати онлайн

3_65
Фото: zaholovok.com.ua

21 грудня 2017 року в Україні запрацює сучасний геопортал «Водні ресурси України». 

Про це повідомили в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

За словами заступника Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Миколи Кузя, запуск сучасної геоінформаційної системи із оновленою інформацією про основні річкові басейни України сприятиме ефективному управлінню водними ресурсами України.

«Вперше зазначена гідрологічна інформація буде відкритою та доступною для будь-якого користувача мережі Інтернет. Кожен бажаючий матиме можливість у режимі онлайн не тільки бачити, а і користуватись відомостями про водні об’єкти України. Зручна структура геопорталу дозволить візуально переглядати процеси та явища, які відбуваються на конкретній території річкового басейну», - розповів Микола Кузьо.

Заступник Міністра також розповів, що в перспективі на картах річок у геопорталі будуть відображені дані моніторингу стану води у виділених водних масивах, що дасть змогу усім зацікавленим наочно побачити екологічний стан водойм України.

Наразі геопортал функціонуватиме в тестовому режимі, але він вперше відкриває шлях до оновленої інформації про річки та відіграватиме важливу роль при розробці планів управління річковими басейнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: