86% українців вважає боротьбу з корупцією провальною — опитування

19485467_303

Більшість українців вважає, що боротьба з корупцією в країні є неефективною, свідчать дані опитування. Відповідальність за це громадяни покладають на президента, парламент та суди. 

Переважна більшість українців - 85,9 відсотка - вважає боротьбу з корупцією в країні повністю або переважно неуспішною. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), що були опубліковані у четвер, 21 грудня.

Понад половина українців - 60,2 відсотка - вважає боротьбу з корупцією в країні повністю провальною, а 25,7 відсотка - переважно неуспішною, але з певними успіхами. Натомість лише 7,8 відсотка громадян вважають, що боротьба з корупцією є переважно успішною, але зазначають, що є чимало невирішених проблем. І тільки 1,2 відсотка назвали боротьбу з корупцією успішною.

Більшість респондентів покладають відповідальність за відсутність покарань для корумпованих чиновників на президента (60,3 відсотка), 42,3 відсотка - на Верховну Раду, 36,9 відсотка - на суди, які ухвалюють рішення щодо притягнення до відповідальності корупціонерів. 29,5 відсотка опитаних вважають відповідальними нові антикорупційні органи (НАБУ і САП) і 25,5 відсотка - правоохоронні органи (Генпрокуратура, СБУ, тощо).

60,5 відсотка опитаних відзначили, що не давали і не пропонували в 2017 році хабарів, 14,4 відсотка відмовилися відповідати на це запитання, 10,1 відсотка зізналися, що давали хабарі грошима, 7,1 відсотка - у вигляді подарунка, 5 відсотків сказали, що не давали, хоча у них просили або вимагали хабар.

Загалом під час соціологічного дослідження було опитано понад 1,6 тисячі респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: