Глава Мінфіну Данилюк вимагає відставки Луценка

5C0B1869-41D7-4E94-971D-5759DEDACAED_w1023_r1_s

Міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокурора Юрія Луценка через розслідування справ, пов'язаних з екс-власниками «ПриватБанку».

Про це очільник Міністерства фінансів заявив під час брифінгу, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що Генпрокуратура затягує розслідування справ, що стосуються екс-керівників та колишніх власників банку.

За його словами, вже державний ПриватБанк ініціював порушення п'яти кримінальних справ, які зараз розслідуються ГПУ. Серед них, зокрема, справи щодо доведення банку до неплатоспроможності, незаконного виведення грошей з банку, неналежного використання інформації з серверів банку.

«Однак жодна з цих справ на сьогоднішній день не була передана на розгляд судів, оскільки досудові розслідування у цих провадженнях просуваються вкрай повільно, а вдеяких справах слідчі дії взагалі не ведуться», - наголосив Данилюк.

Він зауважив, що Генпрокуратура також активно просуває справи проти чинних посадових осіб ПриватБанку, Нацбанку та Міністерства фінансів.

«Так ГПУ була порушена низка кримінальних справ з приводу начебто незаконних дій посадових осіб ПриватБанку Мінфіну та НБУ, у яких слідчі дії дуже активно ведуться», - пояснив Данилюк.

Понад те, представники ГПУ також активно порушують провадження за фактом злочинів банком радників, які документують масштаби і схеми незаконного виводу грошей з ПриватБанку екс-власниками і менеджерами.

«В контексті цього випадкова зустріч Луценка в Амстердамі з Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше запитань. Окрім цього генпрокурор дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи та неспроможний довести до суду важливі для країни справи. Я вимагаю відставки генерального прокурора Юрія Луценка», - підсумував Данилюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: