На Львівщині для полігонів ТПВ куплять три сортувальні лінії

7

ЛОДА купить три лінії для сортування твердих побутових відходів за майже 16 з половиною мільйона гривень. Тендер на поставку виграло ТОВ «Хаммель-Україна».

1 листопада Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації оголосив тендер на закупівлю сортувальних ліній вартість 16 мільйонів 500 тисяч гривень. На аукціон зголосилися дві компанії – ТОВ «Хаммель-Україна» та ТОВ «Абітек-Інжиніринг». Сьогодні, 21 грудня, був укладений договір із переможцем – ТОВ «Хаммель-Україна» – на суму 16 мільйонів 420 тисяч гривень. Це на 56 тисяч менше, ніж пропонував конкурент.

У роз’ясненні до процедури зазначається, що лінії для сортування твердих побутових відходів можуть монтуватись як в приміщеннях, так і на відкритому просторі. Відтак, якщо монтаж обладнання доведеться здійснювати на відкритому просторі, то терміни з його виконання можна буде продовжити. А також зазначається, що лінії призначені для полігонів ТПВ.

У технічних вимогах до предмету договору зазначається, що потужність лінії повинна бути не менше 50 тис. тонн на рік, продуктивність – 12-15 тонн ТПВ  на годину, рік випуску обладнання – 2017-ий.

«12-15 тонн на годину розподіляє ТПВ на наступні фракції: дрібна фракція (механічний відбір) до 50 мм (органічні та інертні матеріали), чорні метали (механізований відбір), ПЕТ-пляшка (4 фракції), скло (2 фракції) макулатура (2 фракції); кольорові метали, плівка (2 фракції), інші матеріали (2 фракції)», – зазначено в документації.

Термін поставки сортувальних ліній – по 31 грудня 2017 року. Термін виконання робіт з монтажу та введення ліній в експлуатацію – протягом місяця з дати поставки ліній.

Що стосується фірми-переможця торгів, то, за даними аналітичної платформи  YouControl,  вона зареєстрована у селі Малехів Жовківського району 12 січня 2010 року. Директор – Михайло Куценко.

Основний вид діяльності товариства – діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах.

Розмір статутного капіталу – 86 900 гривень. Засновниками компанії значаться Василь Кушинський та АСТОРІЯ КАПІТАЛ ГРУП ГМБХ (ASTORIA CAPITAL GROUP GMBH), зареєстрована за адресою м.Геркінген, вул.Руссматтен,32, Швейцарія. За оцінкою МВФ, Швейцарія визнана офшорним фінансовим центром.

На сайті «Хаммель-Україна» зазначено: «На підприємстві основна увага зосереджена на виробництві обладнання, яке експортується за кордон». А також, що ТОВ «Хаммель-Україна» пропонує обладнання з переробки твердих побутових та промислових відходів фірми Hammel (Німеччина).

Нинішнього року ТОВ «Хаммель-Україна» виграло державних тендерів на майже  27 мільйонів гривень. Найбільший, на майже 12 мільйонів гривень, від управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому. Йдеться про поставку компанією сортувально-подрібнюючого комплексу для сортування твердих побутових відходів.

Скрін з аналітичної платформи YouContro

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: