Особистий перекладач Гройсмана працював на російську розвідку

25624525_1309657995805276_405102079_o-1

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора.

Про це повідомили в СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження. Оперативники СБ України задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку.

За сприяння керівництва українського Уряду, агента російських спецслужб співробітники СБУ затримали на робочому місці.

У  рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцями роботи та проживання чиновника.

Затриманому оголошено про підозру в скоєння злочину.

Вже невдовзі стало відомо, що затриманий – це Станіслав Єжов. Він заступник керівника протоколу прем’єр-міністра і його особистий перекладач. За інформацією «Прямого», Станіслав Єжов супроводжував Володимира Гройсмана на всіх міжнародних зустрічах і у всіх поїздках. Раніше він працював в посольстві України в США, а також в Адміністрації Президента України. З прем'єр-міністром Гройсманом затриманий почав працювати ще у Верховній Раді і разом з ним перейшов працювати у Кабінет Міністрів.

Натомість, за інформацією Української правди, прем’єр Гройсман вже декілька місяців до затримання Єжова знав, що його перекладач співпрацює з російськими спецслужбами.

СБУ кілька місяців вела співробітника Кабміну Станіслава Єжова за згодою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана для документування його контактів з російськими спецслужбами.

За деякими даними, Гройсману навіть давали слухати розмови перекладача з куратором від РФ. Він був затриманий після того, як у СБУ з'явилася інформація, що він може втекти.

Згідно з декларацією Єжова, його дружина Юлія Мірошнікова громадянка Росії.

«Спільно зі Службою безпеки України виявили в Секретаріаті КМУ чиновника, який тривалий час працював в інтересах ворожої держави. Сьогодні його затримано.

Дякую працівникам СБУ за професійність та пильність», – написав Володимир Гройсман на своїй сторінці у Фейсбук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: