Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова

630_360_1461244981-8403-kolomojskij-i-bogolubov
Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський. Фото: Укрінформ

Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать.

Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.

«ПАТ КБ «ПриватБанк» розпочав судовий процес у Високому Суді Лондона проти своїх колишніх власників та керівників – Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. 19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів панів Коломойського та Боголюбова, та шістьох компаній, які їм, ймовірно, належать або знаходяться під їхнім контролем», – йдеться у повідомленні банку.

Зазначається, що наказ про арешт активів було видано на підставі наданих суду детальних доказів, які доводять, що пани Коломойський та Боголюбов вивели з банку майже 2 мільярди доларів США шляхом проведення низки незаконних операцій, в результаті яких кошти переводились на компанії, які їм таємно належали або знаходились під їхнім контролем. Шляхом цього судового процесу ПриватБанк планує повернути кошти, сума яких, разом з процентами, становить понад 2,5 мільярда доларів США.

«ПриватБанк впевнений, що англійський суд чесно та об'єктивно розгляне його позов, а також, що банк досягне успіху та зможе повернути кошти, які були незаконно виведені із нього», – наголосили у «Приватбанку».

Нагадаємо, торік, у грудні, НБУ та Ігор Коломийський і Геннадій Боголюбов звернулися до Кабміну з пропозицією про націоналізацію «Приватбанку», який є найбільшою фінансовою установою українського ринку.  Держава отримала 100% в його капіталі, а «Приватбанк» було докапіталізовано на 116,8 млрд гривень.

9 червня 2017 року Ігор Коломойський подав перший позов до Національного банку й «Приватбанку» про розірвання договорів поруки.

Згодом екс-акціонер банку подав ще декілька позовів, а у суді він заперечував рішення про визнання «Приватбанку» неплатоспроможним і його націоналізацію.

Загалом Коломойський та пов’язані з ним компанії та особи подали до суду 90 позовів у зв`язку з націоналізацією Приватбанку на загальну суму 8,913 мільярда гривень.

Бізнесмен Ігор Коломойський прокоментував рішення Високого суду Англії щодо арешту його активів і активів його компаньйона Геннадія Боголюбова.

«Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді», - сказав він у коментарі ТСН.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: