У 2018 році на Львівщині реалізовуватимуть 31 програму за 1,3 мільярда гривень

IMG_2298

Депутати Львівської обласної ради затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2018 рік передає кореспондент Дивись.info.

Депутати Львівської обласної ради затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2018 рік.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Документ включає в себе 31 програму, загальний обсяг фінансування яких становить понад 1,3 млрд грн. Програма спрямована на досягнення п'яти цілей – конкурентоспроможна економіка, якість життя, відкриті кордони, розвинуте село та туристична привабливість, і передбачає покращення матеріально-технічної бази, енергозбереження, а також розвиток професійно-технічної освіти та підтримка опорних шкіл».

«Серед джерел фінансування варто виділити програмний ресурс обласного бюджету, обсяг якого становить один мільярд 382 мільйонів гривень. Окрім того, ми розраховуємо на істотний фінансовий ресурс із державного бюджету, не менший ніж був  у 2017 році. Очікуємо на ресурс майже 300 млн грн. субвенції на соціальний розвиток окремих територій. До того ж плануємо залучати кошти міжнародної технічної допомоги та інші джерела фінансування. Пріоритетними залишаються стабілізація процесів  економічного зростання», - пояснив директор департаменту економічної політики ЛОДА Роман Филипів.

За його словами, у сфері медицини планують залучати гроші на розвиток сільських амбулаторій, а розвиток села відбуватиметься завдяки кооперативному  руху з фінансування проектів, реалізація комплексної програми, що дає свої результати, та проведення аудиту земель із  залученням незадіяних територій.

«Окрім того, в виконання програми дасть можливість збільшити обсяги виробництва та розвинути галузі переробної промисловості і відкрити не менше 70 нових підприємств», - додав Роман Филипів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: