«В капцях по снігу тікав від слідчих»: подробиці масштабних обшуків на Запоріжжі

25446122_857683974430779_5955118079476782744_n

У партії «Самопоміч» повідомили про затримання двох членів їхньої політичної сили – заступника голови обласної ради та депутата міської – та назвали це проявом деспотії.

Через вікно та в капцях по снігу тікав від слідчих заступник мера Запоріжжя – так прокоментував генпрокурор один із епізодів сьогоднішніх масштабних обшуків у Запоріжжі. Зокрема, слідчі дії проводили у міській та облраді – затриманих заступника міського голови та депутатів обласної ради підозрюють у привласнені через тендери 87 млн грн, повідомляє «5 канал».

Від самого ранку в обласній та міській радах Запоріжжя тривають обшуки. Правоохоронці спочатку нічого не коментують.

«Міська рада працює в штатному режимі. Ніяких запитань чи порушень роботи я не бачу… Ведеться якісь слідчі процедури. Ми надаємо усю інформацію, яку потрібно», – наголосив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Згодом з'ясувалося, обшуки проводять співробітники СБУ та харківської прокуратури. За версією слідства, заступник голови обласної ради у змові з іншими службовими особами та підприємцями провели фіктивні тендери з благоустрою парку та шкільного спортмайданчику і незаконно заволоділи бюджетними коштами.

«У двох містах Запорізької області, Запоріжжі та Мелітополі, було проведено 56 обшуків. За цим кримінальним провадженням ми отримали документи. Це найголовніше, що ми шукали. Оскільки мова йде про фіктивні тендери, попередній аналіз показує що шкода бюджету скала близько 87 млн грн», – відзвітувала прес-секретар прокурора Харківщини Віта Дубовик.

Згодом у партії «Самопоміч» повідомили про затримання двох членів їхньої політичної сили – заступника голови обласної ради та депутата міської.

«Ми маємо всі ознаки цинічної деспотії. Займаються цієї справою найвищі чини української держави. Ніби у нас немає війни і нема чим займатись в Україні. А це – як сам генеральний прокурор особисто, і особисто заступник голови СБУ Демчина. Які безапеляційно та сліпо виконують доручення Адміністрації Президента», – заявив голова фракції Самопоміч Олег Березюк.

На такі обвинувачення у Facebook відреагував генеральний прокурор: «Підозрюваним організатором схеми є заступник голови Запорізької облради В. Марченко, який, згідно даних слідства, разом з братом – очевидно в порядку сімейної самопомочі – лобіювали свої фірми через зв'язки з екс-опоблоківцем заступником мера Пустоваровим. Ще одна прихильниця гасла "Візьми і зроби", голова міського осередку партії , займалася переведенням грошей в готівку. Я розумію емоції пана очільника фракції у ВР: його людей затримано, а опоблоківець через вікно і в тапках по снігу втік. Не розумію лише – де тут політичні репресії?»

Затриманих доправили до Харкова, де мають оголосити підозру. Якщо провину доведуть, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: