Чим особливий новий лижний маршрут, який завтра відкриють в Славську

16797157_946279368855469_7675353353388258328_o_1513762435_613x459.75_3_0
Фото: ЛОДА

Вже завтра, 23 грудня, відбудеться відкриття першого ознакованого лижного туристичного шляху у Львівській області, який веде на гору Ільза.

Протяжність шляху складає 8,7 кілометрів та розпочнеться він із мандрівки на скітурах від смт. Славське, далі до гори Ільза і с. Волосянка

Про це під час брифінгу розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

За її словами, шлях на гору Ільза є унікальним, бо поєднує у собі одночасно піший та лижний туризм, що дозволяє користуватись ним увесь рік.

«Цей маршрут доступний для будь-якої категорії туристів, мандрівників. Його можна проходити як на лижах, та і пішки, однак більше орієнтований на лижну систему ознакування. Водночас цей маршрут буде доступним у всі інші пори року, не тільки взимку», - зауважила Наталія Табака.

Також вона відзначила, що шлях маршруту ознакований згідно державного стандарту ознакування лижних маршрутів та був розроблений львівськими фахівцями. «В першу чергу це створено для того, аби туристу було безпечно і комфортно мандрувати самостійно, зокрема, скрізь розміщені контакти гірської оперативно-рятувальної служби», - додала Табака.

За словами маркетолога Молочної компанії «Галичина», яка розпочала проект із відновлення туристичних маршрутів у Львівській області Наталії Теребенець, на сьогодні вже виготовлено та встановлено всі інформаційні стенди на цьому маршруті. «Проект матиме активне продовження і вже незабаром ми розпочнемо підготовку навігаційних елементів для наступного маршруту поряд із відомими курортами Львівщини», - розповіла пані Наталія.

До слова, гора Ільза розташована у центрі гірського масиву, звідки відкривається панорамний вид на Славське, Тростян, гору Високий Верх та частину закарпатського полонинського хребта Боржави.

Додамо, маршрут: смт.Славське - г. Зелений Верх - г. Ільза - с. Волосянка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: