Львівській автобазі вдруге відмовили у будівництві офісного центру через гуртожиток, який продали з людьми

dsc7547-fe6e0f0c2423902fd67c1a9791006bc3
Фото: ЛМР

Виконком Львівської міськради вдруге не погодив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзДВ «Львівська автобаза №1» адміністративного корпусу на вул. Пасічній, 127.

Виконком Львівської міськради вдруге не погодив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзДВ «Львівська автобаза №1» адміністративного корпусу на вул. Пасічній, 127.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Під час попередньої спроби отримати містобудівні документи автобаза отримала відмову.

Як заявив тоді секретар ради Анатолій Забарило, ЛМР вже кілька років судиться з підприємством вимагаючи передачі у комунальну власність гуртожитка на вул. Котика. Тоді було вирішено відкласти розгляд питання до вирішення ситуації з гуртожитком. Сьогодні ж питання знову потрапило у порядок денний виконкому.

Депутат Юрій Кужелюк закликав членів виконкому ні в якому разі не погоджувати містобудівні документи.

«У власності автобази є гуртожиток на вул. Б. Котика. Автобаза з 90-х років тероризує мешканців гуртожитку, не даючи ні приватизувати, ні оформити свої квартири. Людям відключали світло, воду, тепло. На жодні переговори з врегулювання цього питання вони не йдуть. Місто вже підвело туди електрику, газ. Була маса судів, вже приїжджали відселяти людей. Але допустити, щоб автобаза тероризувала мешканців, при чому незаконно ввівши у статутний фонд гуртожиток і нахабно виселяючи звідти людей, не можна. Я закликаю виконавчі органи не пропихати це питання. Воно не проходило на сесії, а тепер вирішили піти іншим шляхом. Воно ніколи не пройде», – заявив депутат.

Водночас директор автобази заявив, що гуртожиток їй уже давно не належить.

«У власності автобази на даний час не має гуртожитку. В мене є свідоцтво про власність на нерухоме майно, тут немає гуртожитка. На сьогодні цей гуртожиток належить фізичній особі. Автобаза не має до цього  відношення, в наших документах цього немає», - заявив директор.

На запитання секретаря ради Анатолія Забарила хто продав  гуртожиток фізичній особі разом із людьми директор відповів: «Було створено підприємство, яке продало цей гуртожиток. В 90-роках. Ми не маємо до цього відношення».

Своєю чергою Юрій Кужелюк заявив, що гуртожиток приватизував колишній власник автобази.

«Власник автобази створив собі підприємство і сам собі це продав в 90-роках з людьми, і цих людей виселяв. Були з ним десятки переговорів, бо він людей намагався виселити. Знаходьте з ним спільну мову, впливайте на нього», - заявив депутат.

Наслідком цієї дискусії стала відмова у наданні містобудівних умов та обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: