В передчутті Нового року: як створити святковий настрій вдома та зануритися в казку

0_rNbRtvGUdQ20RBDR
Фото: amysmartgirls.com

Запах мандарин, сніг, новорічна ялинка...ось, що робить наш настрій по-справжньому святковим.

Всім відомо, що передчуття свята часто набагато приємніше, ніж він сам. Тому важливо якомога раніше відчути наближення Нового року і зануриться в його казкову атмосферу.

Але повсякденні проблеми, аврал на роботі не сприяють створенню святкового настрою, і у свідомість потихеньку починає заповзати думка, що в заповітну ніч єдиним бажанням буде залізти під ковдру і проспати до тринадцятого січня, коли вся метушня схлине...

Тому, аби не пропустити той момент справжнього дива, яке відбувається в Новорічну ніч та Різдво необхідно заздалегідь продумати дрібниці та підготуватися до свята.

ІА Дивись.info підібрала для Вас кілька корисних порад, як створити справжню атмосферу свята та новорічний настрій вдома.

Прикрасити будинок

В першу чергу дозвольте святу прийти у Ваш дім! Зрештою, такими святковими і красивими наші оселі бувають лише раз на рік.

Фото: Твоє Місто

Проявіть фантазію, витратьте час на вивчення ілюстрацій в Інтернеті, шукайте натхнення в несподіваних місцях, а потім направте творчу енергію на створення новорічної казки у себе вдома. Спробуйте самостійно зробити новорічні прикраси, оформіть свічки або сплетіть новорічний вінок. І, напевно, не варто нагадувати про блискучі гірлянди і ажурні сніжинки. Їх перед Новим роком багато не буває.

І не забудьте про новорічну ялинку. Адже саме ялинка – головний атрибут цього свята. Якщо купити живу, то запах хвої не дасть довго чекати на появу настрою. Зверніть увагу, що у Львові визначено кілька десятків законних  точок продажу живих ялинок, які були зрубані легально.

Читайте також: Де придбати легальні ялинки у Львові (інтерактивна карта)

Гілочки ялинки теж можна використати в підготовці оселі до свята. До прикладу, їх можна розмістити в кожній кімнаті, щоб хвойний аромат заполонив собою весь простір, наповнивши повітря приємною свіжістю зимового лісу. З гілок також можна сплести різдвяні вінки або створити красиві композиції, поставивши гілочки у вази і прикрасивши іграшками, цукерками, блискітками або штучним снігом.

Читайте також: Якою була львівська ялинка у різні роки (фото, опитування)

Новорічний шопінг

До Різдва і Нового року лишається все менше часу. Тому саме час складати новорічне меню та, аби нічого не забути, найкраще заздалегідь написати список всього необхідного.

Передсвятковий похід за покупками складається з набагато більшої кількості пунктів, ніж повсякденний:

  • страви на новорічний стіл;
  • святковий одяг;
  • ялина, гілочки, кульки, свічки, гірлянди та інші прикраси;
  • подарунки.

Вибираємо новорічні подарунки

Краще заздалегідь написати список подарунків, щоб не блукати по магазинах кілька днів. Ось невеликі підказки:

  • Колегам: подарунковий шоколад, чай, кава, якісний алкоголь.
  • Батькам: плед, светри, теплі шарфи, путівки в санаторій та інші речі, які проявляють турботу по відношенню до них.
  • Братам і сестрам: практичні речі. Це ті люди, у яких можна запитати прямо, що вони хочуть, і просто виконати їх бажання.
  • Коханим: практичний подарунок. Головне, щоб він був правильно піднесений: з приємними словами і люблячим поглядом. Будь це книга або парфумерний набір, Ваш обранець чи обраниця будуть щасливі отримати це від Вас.
  • Друзям: символічні подарунки (статуетки, солодощі та інше) або ж щось дотепне.

Читайте також: Власний ресторан та 8000 іграшок від незнайомця: надзвичайні подарунки на Новий рік

Новорічний запах

Якщо для Вас замало запаху мандарин, хвої (якщо ви вже запаслись живою ялинкою) та морозного повітря на вулиці, то в нагоді стане «аромат Різдва» вдома (за 10 хвилин).

Для цього знадобиться:

  • 3-5 паличок кориці або касаї;
  • один порізаний слайсами апельсин;
  • 1 склянка свіжих ягід;
  • 1-2 гілочки розмарину (можна замінити сушеним);
  • 1 ст.л. гвоздики;
  • 1 ч.л. мускатного горіху;
  • вода (приблизно 6-8 склянок)

Всі складові поміщаєте в кастрюлю, заливаєте водою і доводите до кипіння.

Переглянути новорічне кіно

Найпростіший і надійний спосіб зануритися в атмосферу свята! Кожен рік ми з задоволенням переглядаємо класичні передноворічні комедії і мелодрами. Цю традицію ніхто не відміняв, але чому б не порадувати себе чимось новеньким.

Фото: glamour.com

Читайте також: П’ять старих фільмів, які створять різдвяний і новорічний настрій

Написати листа Святому Миколаю/Діду Морозу/Санті

Неважливо, скільки вам років! Забудьте про цифри і сконцентруйтеся на своїх бажаннях. Гарненько подумайте, чого вам по-справжньому хочеться, і детально запишіть усе на папір. Адже думка матеріальна, а особливо – обдумана детально.

Визначтеся, що потрібно зробити, щоб досягти поставлених цілей і втілити свої мрії в реальність. Якщо вийде, то сформулюйте тезисно і розпишіть по пунктам. Так, подібний лист буде не дуже схожим на той, що ви писали в дитинстві. Але, іншого боку, він здатен подарувати вам те, чого ви бажаєте всім серцем. Ну, або хоча б наблизити вас до цього.

Зробити добру справу

Неважливо, яку саме! Головне, щоб ваш вчинок зробив світ хоча б трохи кращим, а когось – щасливішим.

Згадайте про тих, хто обділений звичайним щастям у вигляді будинку, сім’ї або навіть їжі. Може, у вашому під’їзді живе самотня старенька, якій потрібна допомога, або ви часто зустрічаєте бездомного по дорозі на роботу. Чому б не купити іграшок і не відвезти їх у дитячий будинок або зібрати непотрібні, але хороші речі і передати їх до церкви, де їх роздадуть нужденним.

Можливо, ви навіть зважитеся підібрати кошеня на вулиці або взяти собаку з притулку! Загалом, будь-який внесок у скарбничку добрих справ буде потрібним і важливим. І чудово, якщо вам вдасться увійти у смак і не обмежитися останнім передноворічним місяцем, а продовжити творити добро в новому році!

Дотримуючись цих нескладних рекомендацій, Ви напевно зможете досить швидко відчути наближення улюбленого свята. Але найголовніше - не розгубити це почуття і після того, як відгримлять останні новорічні салюти

Джерела: Жінки, Відповіді існуютьMegaSite.In.UA

Підготувала Тетяна ЖИКАЛЯК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: