Авакову-молодшому повернули паспорти та зняли браслет

329593_1

Солом'янський райсуд Києва скасував зобов'язання сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова носити електронний браслет та повернув йому закордонні паспорти.

Як повідомили у САП, відповідне рішення суд прийняв ще у п'ятницю, 22 грудня, пише INSIDER.

Таким чином суд залишив для Авакова-молодшого обов'язок лише з'являтися до слідчого за першим його викликом.

Раніше прокуратура клопотала щодо продовження усіх зобов'язань для Олександра Авакова, термін яких завершується 31 грудня.

Як відомо, 1 листопада суд відпустив Олександра Авакова під особисте зобов'язання, присудивши йому здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше, 31 жовтня, НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, його друга та бізнес-партнера Володимира Литвина та колишнього заступника голови МВС Сергія Чеботаря.

Литвина було затримано в Харкові, Авакова-молодшого та Чеботаря – у Києві. Обшуки були проведені за місцем проживання Олександра Авакова у Києві, а також за місцем його реєстрації у Харкові. Під час обшуку у Харкові поліція перекрила квартал навколо будинку Авакова, нібито, через повідомлення про замінування.

Увечері 31 жовтня Авакову та Чеботарю було висунули підозру у розтраті, привласненні або заволодінні держкоштами шляхом зловживання службовим становищем.

Як відомо, НАБУ розслідує провадження щодо постачань до підрозділів Нацгвардії тактичних рюкзаків за завищеними цінами.

У лютому 2015 року МВС уклало угоди з ТОВ «Дніпровенд» на покупку 5 тис. рюкзаків вартістю 14,5 млн грн і з ПП «Плігачов» на 1 тис. рюкзаків вартістю 2,1 млн грн. За даними ЗМІ, компанія «Дніпровенд» пов'язана з другом Олександра Авакова - Володимиром Литвином з Харкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: