Україна веде переговори ще із двома лоукостерами, - Омелян

CC8K5242_

У 2017 році Мінінфраструктури домовлялося з трьома лоукостерами про вихід на український ринок та вже домоглося результату в перемовинах із однією з компаній.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«На початку року ми почали переговори з трьома компаніями, я не хотів анонсувати, що може бути три, тому ми обережно говорили про один, який відбувся. Вони оголосили себе цього року. Переговори з двома іншими тривають, я на 80% впевнений, що наступного року вони зайдуть на український ринок», - сказав Омелян.

Міністр зазначив, що одна з компаній - Sky Up - буде повністю українською, інші - з українським контрольним пакетом.

«Поки що ми говоримо про компанію, що вже відбулася, це 100% українського приватного капіталу - Sky Up. Дві інші будуть із 49% іноземного капіталу та 51% українського, щоб вони могли здійснювати внутрішні українські рейси. Вони уважно аналізують ринок - це суттєві капіталовкладення і вони мають почуватися на 100% захищеними та вірити державі», - пояснив Омелян.

За словами міністра, жоден із лоукостерів на українському ринку не матиме преференцій.

«Для нас важливо, щоб це були не лише внутрішні, але й міжнародні авіаперевезення у форматі вільної конкуренції. Ми не хочемо створити преференцію чи особливі умови для когось. Умови будуть рівними для всіх. Конкуренція має бути», - додав Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: