З полону звільнили релігієзнавця Ігоря Козловського

Igor-Kozlovskiy-Donetsk-620x400

Сьогодні з полону «ДНР» звільнили відомого українського вченого, релігієзнавця Ігоря Козловського. У заручниках він перебував з січня 2016 року.

Про це, зокрема, на своїй сторінці у Фейсбук повідомив президент Петро Порошенко.

Ігор Козловський з 2001 року був керівником Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків Донецького державного інституту штучного інтелекту (ДонДІШІ), доценто кафедри релігієзнавства ДонДІШІ. 3 2011 року працював на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету.

У полон він потрапив 2016 року, коли у січні в його квартиру у Донецьку увірвались представники терористичної організації ДНР. Вони вилучили техніку та документи на житло, а також викрали цінну колекцію антикваріату.

3 травня 2017 року так званий «військовий трибунал «ДНР» засудив Ігоря Козловського до двох років і восьми місяців позбавлення волі за контакти з низкою заборонених в «ДНР» організацій. За інформацією родичів після оголошення «вироку» він утримувався у Микитівській виправній колонії №87 у Горлівці, куди був переведений з донецького СІЗО.

Свого часу Ігор Козловський не залишив Донецьк через хворого сина Святослава, якого після арешту батька таки вдалося вивести на не окуповану територію.

Ще влітку 2016 року українська сторона в Мінську передавала списки на обмін бойовикам, де фігурувало прізвище Козловського, а у відповідь почула, що він шпигун.

У березні 2017 року у соцмережах стартував флешмоб #FreeKozlovskyу, до якого долучили тисячі українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: