Фірма з орбіти братів Дубневичів буде рекультивувати землі навколо Жовківського костомельного

26175936_1654158254623252_491402260_n

Першочергові заходи з рекультивації та знешкодження поховань тварин проведе ТОВ «Будівельна компанія «Форвард». Вартість робіт за одним тендером – понад 588 тисяч гривень, за другим – понад 216 тисяч гривень. Фірма належить до бізнесорбіти компаній братів Дубневичів.

Першочергові заходи з рекультивації та знешкодження поховань тварин проведе ТОВ «Будівельна компанія «Форвард». Вартість робіт за одним тендером – понад 588 тисяч гривень, за другим – понад 216 тисяч гривень. Фірма належить до бізнесової орбіти компаній братів Дубневичів. Водночас частина робіт була проведена ще до оголошення тендеру.

Скотомогильник навколо костомельного заводу. Червень 2016 року. Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Тендер

Відповідний тендер був оголошений на Prozorro Воле-Висоцькою сільською радою. На аукціон зголосилася лише одна компанія, яка й була оголошена переможцем. 30 листопада підписано угоду з ТОВ «Будівельна компанія «Форвард». А 27 грудня Воле-Висоцька сільська рада уклала ще одну угоду з тією ж будівельною компанією «Форвард», цього разу на 216745 гривень. Йдеться про корчування пнів, чагарників, прибирання каменів тощо.

Згідно з договором, незважаючи на те, що угода між замовником і виконавцем була підписана вчора, термін виконання робіт визначений 1-30 грудня.

Скрін з аналітичної платформи YouControl

За наявною інформацією, частина робіт з прибирання території виконувалася ще до оголошення тендерів, у листопаді.  Це підтвердив в.о. директора Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» Руслан Ковальчук.

«Наскільки мені відомо, рекультивація ділиться на декілька етапів. До нового року мав відбутися перший етап і він полягав у тому, що мали очистити гектар території і зробити під’їзну дорогу. На наступний рік передбачаються більші вливання коштів. На даний момент нічого не відбувається, наразі, почистили гектар території. Дорогу ще не зробили. Наскільки я розумію, не було фінансування», – сказав Руслан Ковальчук.

У рекультивації зацікавлене підприємство, адже, згідно із планом рекультивації, з території заводу мають прибрати тваринні залишки, які там лежать тривалий час. Сьогодні підприємство запрацювало і потребує місця для складування нової сировини.

Що були проведені у листопаді певні роботи, підтвердив і депутат районної ради, голова постійної комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів Ігор Муравський.

Фірма

Згідно із даними YouControl, Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Форвард» було засноване у липні 2016 року. Директором значиться Мирослав Іваськевич, засновниками – Ірина Миськів та Наталія Пастернак, яким належать часnки 25% і 75% відповідно.

Скрін з аналітичної платформи YouControl

Розмір статутного капіталу – 10 тисяч гривень. Основний вид діяльності – 42.99 Будівництво інших споруд, н. в. і. у.

Незважаючи на те, що БК «Форвард» – компанія геть молода, торік вони отримали державних тендерів на майже 5,5 мільйона гривень. Два – від департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради на будівництво спортивних майданчиків у школах №44 і №67 загальною вартістю понад 2 мільйони 288 тисяч гривень. Ще два – від комунального підприємства ЛКП «Спортресурс» на капітальний ремонт спортмайданчиків на проспекті Чорновола, 45 та вулиці Кошиця, 4 на понад 2 мільйони 540 тисяч гривень.

2017 рік для «Будівельної компанії «Форвард» був не менш вдалий. Загальна сума виграних державних тендерів становить понад 9 мільйонів 801 тисяча гривень. Три з них – капітальний ремонт спортивних майданчиків. У школі №96 вартість цих робіт затягнула аж 4 мільйони гривень.

Скрін з аналітичної платформи YouControl

Мирослав Іваськевич – батько Остапа Іваськевича, депутата 6-го скликання ЛМР. Як зазначено в його біографії на сайті Львівської міської ради, з 2007 року він працював заступником директора Будівельної компанії ТзОВ БРП «Технобуд», що належить офіційно Юрію Пастернаку, який, натомість, є керівником ТОВ «Фінансова компанія «Енергія-інвест». Бенефіціарами компанії значаться Богдан і Ярослав Дубневичі.

На місцевих виборах 2015 року Остап Іваськевич вказав своїм місцем роботи ТОВ «ЛТД «Новий Дім», знову-таки – заступник директора. Бенефіціаром компанії значиться кіпріот, на якого записані деякі фірми братів Дубневичів.  До того  ж, директором ЛТД «Новий Дім» 1998 року був Мирослав Іваськевич.

Ще один цікавий нюанс щодо ЛТД «Новий Дім» – його керівником з 2015 року є Роман Васьків у минулому керівник ТОВ НВП «Корпорація КРТ», яке теж належить братам Дубневичам.

Додамо, що Остап Іваськевич має стосунок ще до однієї компанії, яку теж пов’язують з братами Дубневичами. Йдеться, про ТОВ «ЗТЕК», він є директором компанії, а також бенефіціаром разом з громадянином Канади Зеноном Поточним. «ЗТЕК» належить ТОВ «ЗТЕК-НТ», яке разом ТОВ «Енергія-Тепловодосервіс» (контрольоване братами Дубневичами) брали участь у конкурсі про передачу в оренду на 50 років КП «Червоноградтеплокомуненерго». Проти передачі у концесію цілісного майнового комплексу на 50 років виступила громада Червонограда. 28 листопада Апеляційний суд Львова відмінив постанову Сокальського райсуду, яка забороняла оскаржувати рішення комісії з визначення переможця конкурсу.

P.S.

ІА Дивись.info надіслала інформаційний запит до Воле-Висоцької сільської ради щодо тендерної документації за угодою, укладеною між сільрадою та ТОВ «Будівельна компанія «Форвард», оскільки якість документів, оприлюднених на сайті Prozorro, не дозволяє отримати повну картину про об’єм і вартість замовлених робіт.

Ми продовжуємо відстежувати тему рекультивації забруднених тваринними рештками земель навколо Жовківської філії ДП «Укрветзавод», оскільки, за нашими даними, загальна вартість робіт оцінена у 20 мільйонів гривень. На сьогодні відбулося вже три тендери. Один вартістю – 750 тисяч гривень з ТОВ «Компанія «Центр ЛТД» на виготовлення проекту рекультивації земель (строки виконання – 22 серпня-31 грудня), два інших – з Будівельною компанію «Форвард».

Також ми звернулися з інформаційним запитом до Будівельної компанії «Форвард» щодо термінів укладання договорів і виконання робіт.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: