Львівщина отримала три нових портативних вагових комплекси

DSC_2268_1514451410_613x408.66666666667_3_0

Сьогодні, 28 грудня, Львівщина отримала три комплекти портативних вагових комплексів. Сучасні мобільні лабораторії контролюватимуть безпеку на дорогах області вже із січня.

Про це повідомили в ЛОДА.

«Це мобільна лабораторія, офіс на колесах, який не тільки може працювати на виявлення порушників габаритно-вагових параметрів, а й також по всіх видах контролю, починаючи з придорожніх перевірок, і до планових перевірок. Вони можуть здійснювати контроль і перевірку документації, а також технічний стан транспортних засобів, як пасажирського транспорту, таксі, вантажного траснпорту, можуть виїжджати на різного роду перевірки плавзасобів, бас-стоянок. Важливою функцією є габаритно-ваговий контроль, адже, щоб дороги слугували нам десятки років, ми маємо їх зберігати», – розповів голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

Мобільні офіси обладнані робочими місцями, програмним продуктом, оргтехнікою, а також приладами і засобами для здійснення контролю на дорогах. В планах – обладнання комплексів фото- та відеофіксацією.

«Один з пріоритетів розвитку нашої держави – це розбудова дорожньої інфраструктури. Сьогодні ми робимо наступний крок, коли говоримо не лише про відновлення дорожнього покриття, але й якісну експлуатацію та збереження його в подальшому. Є проблема, коли недобросовісні водії дозволяють собі в зимовий період часу проїжджати дорогами Львівщини на невідповідній гумі і патрульна поліція не має відповідної техніки та обладнання для доказовості цього порушення. Однією із переваг таких мобільних лабораторій є те, що вони обладнані такою технікою, яка б дозволила визначити якість цієї гуми і протекторів. І це зменшить проблематику, особливо на гірських територіях, і призведе до зменшення аварійних ситуацій на дорогах», - зазначила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

Загалом на автомобільних дорогах Львівської області працює 16 місць здійснення габаритно-вагового контролю, з них 7 облаштували у 2017 році.

Зазначимо, що цьогоріч під час проведення габаритно-вагового контролю зважили 8570 транспортних засобів, виявили 570 порушень, серед яких 366 - перевищення вагових обмежень, 39 - перевищення габаритних параметрів, 101 відмова від габаритно-вагового контролю та 64 факти порушення температурного режиму. Сума штрафів за проїзд автомобільними дорогами з перевищенням габаритно-вагових обмежень - 54 141,34 євро, до бюджету перерахували 662 321,87 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: