Львівська ОДА придбала лінії для сортування відходів за 16 мільйонів гривень 

smttyesortuvalniy-kompleks-obladnannya-dlya-sortuvannya-ta-pererobki-pobutovih-vdhodv_911
фото ілюстративне

Придбали три лінії. Вартість однієї становить 5,4 мільйона гривень.

Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації в результаті відкритих торгів 21 грудня підписав договір з ТОВ «Хаммель-Україна» на закупівлю ліній для сортування твердих побутових відходів на полігонах. Сума договору становить 16,4 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, пишуть «Наші гроші. Львів»

Придбали три лінії. Вартість однієї становить 5,4 млн грн. У її комплектацію входить бункер для завантаження відходів, три види транспортерів, конвеєр та два сепаратори. Змонтувати все переможець торгів повинен протягом місяця з дня поставки.

Крім основної угоди, департамент підписав додаткову, за якою здійснить передоплату у розмірі 100% від суми до кінця 2017 року. Такий розмір передоплати мотивовано постановою Кабміну «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» (пункт 1, підпункт 3).

Крім вищезгаданої компанії-переможця, участь у торгах брало ТОВ «Абітек-Інжиніринг» з пропозицією на 56 тис. грн дорожчою (0,33% від суми контракту). ТОВ «Абітек-Інжиніриг»  була фіктивним конкурентом на торгах для групи компаній, що продавали неякісні контейнери для сміття за завищеними цінами.

ТОВ «Хаммель-Україна» зареєстровано в селі Малехів Жовківського району, його власником є Василь Кушинський та швейцарська компанія «Асторія капітал груп ГМБХ». Держзамовлення фірма почала отримувати з липня 2017 року, і наразі їх сума становить понад 43 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: