Суддя, який виніс умовний вирок Крисіну, пояснив своє рішення

433583

Суддя Шевченківського районного суду Києва Олег Лінник, який виніс умовний вирок Юрію Крисіну, в інтерв'ю «Судово-юридичній газеті» пояснив своє рішення.

Суддя Шевченківського районного суду Києва Олег Лінник, який виніс умовний вирок Юрію Крисіну, в інтерв'ю «Судово-юридичній газеті» пояснив своє рішення, пише LB.ua.

Він нагадав, що Крисіна звинувачували не в убивстві журналіста В'ячеслава Веремія, а в хуліганстві (ч.4 ст.296 Кримінального кодексу). При цьому в нього було кілька пом'якшувальних обставин: двоє малолітніх і позитивна характеристика з місця роботи.

Суддя пояснив, що, незважаючи на те, що Крисін двічі притягувався до кримінальної відповідальності, станом на 22 грудня вважався раніше не судимим.

Першого разу його засудили до трьох років обмеження волі за рішенням Києво-Святошинського районного суду в червні 2010 року за ч.1 ст.119 Кримінального кодексу (вбивство, вчинене через необережність). Термін в Ірпінській виправній колонії Крисін почав відбувати 15 грудня 2010 року. 3 квітня 2011 року Ірпінський міський суд прийняв рішення звільнити його від покарання умовно-достроково.

«Згідно зі ст. 89 КК, при засудженні людини до обмеження волі, без судимості визнаються ті особи, які не скоювали злочинів протягом двох років після такого рішення суду. Тобто згідно вже зі ст. 90 КК («Обчислення строків погашення судимості») Ю. Крисін вважався судимим рівно до 3 червня 2013 року, після чого його судимість була погашена. Станом на лютий 2014 року, коли відбулися події, які були предметом судового розгляду, Ю. Крисін юридично не мав судимостей», - розповів суддя.

У березні 2016 року Києво-Святошинський райсуд визнав Крисіна винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне носіння, зберігання, придбання або збут вогнепальної зброї і бойових припасів) і засудив до 3 років позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на один рік.

«19 квітня 2016 року вирок суду набув чинності. Але минув рік, і Ю. Крисін знову юридично почав вважатися не судимим. Тож до рішення Шевченківського райсуду 22 грудня 2017 року Ю. Крисін вважався не судимим, а отже, враховувати попередні вироки судів суд юридично не мав підстав», - сказав суддя.

Інші кримінальні провадження, в яких фігурує Крисін, не мають значення для суду, тому що його провина ще не доведена.

Нагадаємо, що вирок Крисіну збурив великий суспільний резонанс. 25 грудня на Майдані Незалежності в Києві кілька сотень людей вийшли на акцію протесту проти такого м'якого покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: