Активісти планують створити «Приховану карту інтересів» чиновників

1476127553_1471260628-4415-foto-unian

Активісти, які борються з корупцією у системі публічних закупівель Prozorro, працюють над проектом «Прихована карта інтересів» - онлайн-базою даних, де можна буде перевірити, чи фірма, яка бере участь у закупівлях, пов’язана з депутатом і його родичами.

Про це під час прес-конференції, 29 грудня, повідомив Іван Спринь, член правління ГО Центр громадського моніторингу та досліджень, інформує Дивись.info.

Проект «Прихована карта інтересів» можуть запустити вже на початку наступного року.

«Прихована карта інтересів» - це велика онлайн-база даних по всій Україні, де будь-яка людина може зайти і перевірити, чи певна фірма, яка бере участь у закупівлях міської ради чи обласної, належить депутату, його родичу абощо. Нашими силами був опрацьований Івано-Франківськ і Львів, думаю, в січні або лютому ми покажемо функціонал. Ми намагалися зробити інструмент, який би допоміг краще моніторити, як використовують публічні кошти з бюджету і аби громадяни розуміли, чому той чи інший депутат іде до влади», - каже Іван Спринь.

Передувала проекту перевірка 109 декларацій депутатів і чиновників ЛМР. Фахівці встановили 327 юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, пов’язаних з депутатами та керівниками департаментів і управлінь Львівської міської ради. Десятеро із цих компаній та ФОПів протягом 2017-го року були учасниками закупівель ProZorro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: