Северіона Дангадзе залишили під вартою

24314101

Апеляційний суд міста Києва розглянув апеляційну скаргу адвоката Кругляка Р.Є. на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва щодо підозрюваного Дангадзе С.Д.

Про це повідомили в Апеляційному суді Києва.

28 грудня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану адвокатом в інтересах підозрюваного Дангадзе С.Д., на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 6 грудня 2017 року, якою задоволено клопотання прокурора Генеральної прокуратури України про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Дангадзе С.Д. строком до 31 січня 2018 року включно.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила:

ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 6 грудня 2017 року – залишити без змін;

апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Дангадзе С.Д. – залишити без задоволення.

Северіон Дангадзе – один з лідерів партії та очільник Київської обласної організації «Руху нових сил» Саакашвілі. 6 грудня під час обшуку у Дангадзе було знайдено «вкрадений» український паспорт Саакашвілі.

Згодом Генпрокуратура оприлюднила нібито запис переговорів Северіона із довіреною особою Курченка, де пояснював, як займався організацією незаконного перетину кордону Саакашвілі у вересні 2017 року. На перехід було сумарно витрачено не менше 300 тисяч доларів, а всього — не менше 500 тисяч. У розмові Дангадзе доповідав про організаційні зустрічі із «відмороженими революціонерами» Соболєвим та Семенченком.

Також із записів стало відомо, що Северіон просив у Курченка грошей на державний переворот в Україні, в результаті якого до влади мав би прийти Саакашвілі, а натомість кримінальну справу проти Курченка мало бути закрито.

Згодом він двічі встиг втекти при спробі його заарештувати (у Буковелі та Львові). Натомість було затримано його супроводжуючу особу Назара, що працює постійним консультантом у комітеті ВРУ з питань антикорупційної політики.

4 грудня 2017-го поблизу Лубнів під час спроби автомобілем покинути територію України Северіона було заарештовано правоохоронцями. Генпрокурор Лученко пояснив, що із собою той мав сумку, де окрім іншого, були докази отримання грошей на допомогу Саакашвілі від олігарха-втікача Сергія Курченка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: