Що рік прийдешній нам готує? Прогноз від очільників Львова і області

26177416_1908457366136203_642251126_o

Яким бачать розвиток Львівщини та Львова у 2018 році перші особи міста та області, які проекти вважають першочерговими для реалізації?

Своїми думками діляться голови облдержадміністтрації, облради та міський голова Львова.

Голова ЛОДА Олег Синютка

Олег Синютка, голова Львівської обласної державної адміністрації

Ми поставили перед собою амбітну мету 30 січня затвердити повністю всі переліки об’єктів, які  будуть введені в експлуатацію.  Не треба збавляти темп по дорогах. Дуже важливо, щоб ми не зменшували темп по кількості введених в експлуатацію шкіл, цього року їх було 8.

Є всі підстави довгобуди, які є на території Львівщини перетворити в навчальні заклади. Для мене будуть важливими робочі місця і зарплати – це дасть можливість зберегти родини і дати людям віру і потенціал тут, вдома. На жаль, ніхто  поки що не говорить про завершення війни, тому важливо щоб Львівщина, як оплот українства зберегла свій статус, дай Бог щоб в 2018 році ми вже святкували перемогу.

Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради

Ми затвердили всі 30 обласних програм, шлюз відкритий для фінансування не лише зарплат а й всього, що стосується розвитку. Ми ставимо амбітні мрії реалізувати програму по мікропроектах загальною сумою на 250 мільйонів гривень.

Ми вперше маємо бюджет розвитку, який дорівнює 174 мільйонам, з яких 110 мільйонів піде на обласні комунальні заклади. Я вважаю, що це  збалансовано. З одного боку, 100 мільйонів піде на мікропроекти першої ланки – міста, селища,  села, а з іншого боку комунальні заклади матимуть понад 100 мільйонів на розвиток.

Ми маємо  інший перелік програм розвитку, починаючи  з доріг – на суму 300 мільйонів. У 2018 році треба завершити питання з пологовим відділенням обласної клінічної лікарні, завершити питання чорнобильської лікарні – там буде модернізовано будівлю. Працюємо над тим , щоб почати роботи в Охматдиті.

Ми вперше почнемо фінансувати великі об’єкти  в соцзахисті. Розраховуємо на те, що левова частка коштів з ДФРР піде на 10-15 об’єктів, тобто будуть закумульовані великі  кошти щоб почати і зробити. Ми хочемо показати зовсім інший рівень роботи, щоб об’єкти не переносилися і щоб фінансувалися речі, які пов’язані з великими інфраструктурними проектами.

Андрій Садовий, міський голова Львова

На наступний рік найбільше видатків традиційно потягнуть за собою ремонти доріг. Зокрема, ми завершимо всі роботи по Личаківській. Серед нових ремонтів, які плануємо зробити - ремонт площі Двірцевої перед вокзалом, Замарстинівська, Пластова, Чернівецька а також два шляхопроводи на Шевченка-Ковча та Головатого-Сулими. Я вже не згадую тут велику кількість менших вулиць, хідників та скверів. По двох інших великих вулицях - Шевченка та Бандери - тривають проектні роботи та підготовка документів. Однак основну частину робіт там буде зроблено вже у 2019 році.

Значну суму бюджету буде скеровано на освіту. Ми відкриємо додатково 15 груп в дитсадках, де зможемо прийняти 430 дітей. Натомість роботи, які ми зробимо наступного року, дозволять відкрити ще 800 нових місць вже у 2019 році.

Місто продовжить закупівлі 3Д-принтерів, мультибордів та кабінетів фізики для шкіл. Є також план закупити мобільну і добре обладнану наукову лабораторію, яку можна буде використовувати по черзі в різних школах. Ми також передбачили кошти на початок проектних та підготовчих робіт з будівництва сучасного сміттєпереробного заводу і готові будемо приступити до будівництва вже наступного року. Ще один цікавий об’єкт почне будуватись наступного року на Сихові. Мова йде про унікальний спортивний комплекс для різноманітних ігрових видів спорту. Комплекс матиме похилий дах, на якому буде облаштовано трасу для навчань гірськолижного спорту. Немалі кошти традиційно підуть на ремонт інфраструктури - каналізування, водо- та теплопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: