Вчителі отримають підвищені зарплати уже в січні

1496654766_20151213110451
Фото ілюстративне

Підвищення обмежиться чотирма прожитковими мінімумами.

Відсьогодні, 1 січня, набирає чинності норма нового закону "Про освіту" щодо підвищення зарплатні освітян. Так, 2018-го року слід очікувати підвищення мінімальної зарплати працівникам найнижчої кваліфікаційної категорії до рівня чотирьох прожиткових мінімумів, тобто до 6,8 тис. грн (1,7 тис. грн помножене на 4), пише ТСН.

У законі, щоправда, прописане більш суттєве підвищення – від трьох мінімальних зарплат. Ураховуючи новий рівень мінімальної зарплати в 3723 грн, отримуємо суму 11 тис. 169 грн. Однак, розмір державного бюджету не може дозволити одразу почати виплачувати такі надбавки в окладах. Тому чиновники ухвалили рішення збільшувати зарплату педагогів поступово від 2018-го до 2023-го.

Починає діяти й нова система надбавок. Для кожної наступної кваліфікаційної категорії виплати збільшуються на 10%. Педпрацівник вищої категорії матиме оклад на 30% більший від інших.

Читайте також: (Не)доступні школи Львова: чи готове місто до навчання дітей з особливими потребами

До того ж проходження вчителем добровільної незалежної сертифікації автоматично означатиме, що він отримуватиме надбавку в розмірі 20% від окладу. На доважок затвердили надбавки за вислугу років від 10% до 30% окладу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: