НАБУ затримало директора наукової установи на хабарі $500 тисяч

272983
Фото: 112.ua

За даними слідства, директор установи у змові з іншою особою вимагали неправомірну вигоду у розмірі 500 тис. доларів США для буцімто передачі керівництву Національної академії аграрних наук України.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

30 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили та затримали одразу після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 300 тис. дол. США директора однієї з науково-дослідних установ та його спільника.

Сума передбачалася за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб’єктом господарювання

31 грудня 2017 року затриманим повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

1 січня 2018 року слідчим суддею підозрюваному директору науково-дослідної установи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із альтернативою застави у 3 млн гривень, а його співучаснику - тримання під вартою з альтернативою застави у 1 млн гривень.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань детективи НАБУ внесли наприкінці грудня 2017 року, а злочин викрито та задокументовано за результатами контролю за вчиненням злочину, проведеного за рішенням прокурора САП та інших слідчих дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: