Підсумки-2017: як у Львові допомагали учасникам АТО

38-93eda83e24f5e759f7162913338f806f

Будинок для бійців АТО, Центр надання послуг учасникам бойових дій, Програма про захист інтересів та соціальна підтримка учасників бойових дій та членів їх сімей...

Будинок для бійців АТО, Центр надання послуг учасникам бойових дій, Програма про захист інтересів та соціальна підтримка учасників бойових дій та членів їх сімей, забезпечення земельними ділянками, кооперативи і дачне містечко, допомога на передову – подаємо короткі підсумки реалізованого у Львові у 2017 році.

Про це повідомили в ЛМР.

Соціальна підтримка учасників АТО.

Для реалізації міських програм соціальної підтримки та захисту учасників АТО, у бюджеті міста було понад 100 млн грн, а це близько 70% соціального бюджету Львова.

Єдина в Україні Програма про захист інтересів учасників АТО.

Програма дає змогу надавати організаційно-правову допомогу в отримані земельної ділянки за межами Львова для дачного будівництва, або одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис грн. Програма розрахована на 4 роки – до 2020 року. Допомогу у розмірі 100 тис грн. у 2017 році отримали 1 000 бійців АТО.

Будинок АТО.

На вул. Під Голоском завершили будівництво багатоповерхівки для учасників АТО з числа інвалідів 1 і 2 групи, осіб, що мали статус сироти до 18-ти років, на 53 квартири. Будівництво відбувалось повністю коштом міста. Квартири уже розподілені – їх отримали  бійці АТО, які мали статус сироти або позбавлені батьківської опіки, бійці, які мають інвалідність І-ІІ групи, та родини загиблих бійців АТО.

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

Понад 17 тис. бійців АТО та членів їх сімей отримали допомогу у Львівському Центрі надання послуг учасникам бойових дій. Центр надає інформаційні, соціальні, психологічні та юридичні послуги, допомогу у працевлаштуванні, скеровує на оздоровлення, організовує освітні, культурні та розважальні заходи і проекти. Центр здійснює прийом документів на міські програми соціального захисту бійців АТО та членів їхніх сімей.

Забезпечення земельними ділянками, кооперативи і дачне містечко.

Понад 400 львів’ян-учасників АТО отримали земельні ділянки в межах Львівської області. У кварталі Білогорща планують збудувати дачне містечко для учасників АТО, загальною площею 54,8 га (в кооперативі проживатиме понад 1 тис. бійців, а квартал матиме 577 ділянок). Поряд із земельною ділянкою в районі вул. Під  Голоском зарезервовано ще дві земельні ділянки, орієнтовними площами 1,69 га та  0,76 га. Для бійців створено 8 гаражно-будівельних кооперативів і на етапі створення ще 2.

Допомога на передову і дооблаштування дворика у Військовому госпіталі.

За кошти міста придбано та передано військовим-учасникам АТО матеріально-технічних засобів та необхідних товарів на 400 тис грн: запчастини до автомобілів та техніки, одяг, взуття, ліки, побутову хімію та засоби гігієни, питну воду. Місто допомогло дооблаштувати внутрішній дворик Військово-медичного центру Західного регіону: закуплено ліхтарі, урни, лавки, вуличні меблі на 220 тис грн.

Квартирна черга.

На квартирному обліку в мерії перебуває 2180 учасників АТО-військовослужбовців, 49 сімей загиблих ветеранів війни-учасників АТО, 83 особи з інвалідністю війни внаслідок АТО (27 – інваліди 1-2 групи, 56 – інваліди 3 групи), 10 сиріт, які брали участь в АТО, 336 учасників АТО-працівників правоохоронних органів-мешканців м. Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: