Google вивела в офшори понад 19 мільярдів доларів — Bloomberg

google_flickr_com_robert_scoble_1_650x410

Американська транснаціональна корпорація Google в 2016 році перевела 19,2 мільярда доларів на рахунок офшорної фірми, зареєстрованої на Бермудських островах, щоб за допомогою легальної схеми ухилитися від сплати багатомільярдних податків.

 

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на агентство Bloomberg.

Щоб звільнити від оподаткування більшу частину свого міжнародного прибутку, Google використовує дві схеми, які отримали неформальну назву «подвійний ірландський і нідерландський сендвіч».

Зокрема, через ірландську «дочку» корпорація переводить свої доходи на рахунок фірми-«поштової скриньки» в Нідерландах. Звідти кошти надходять в офшорну компанію на Бермудах, що належить іншій зареєстрованій в Ірландії компанії. За даними Bloomberg, обсяг виведених таким чином коштів в 2016 році виявився на сім відсотків вищий, ніж роком раніше.

Раніше повідомлялося, що Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) оприлюднив журналістське розслідування Paradise Papers «Документи райських островів» на підставі чергового витоку документів з офшорних фірм про рахунки топ-чиновників. Журналісти виявили в розкритих документах прізвища десяти українців, що мають офшорні рахунки на «райських островах».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: