У водозабір на Львівщині потрапила нафтовмісна суміш, - Держекоінспекція

eco_271.preview
Фото: ілюстративне

Працівниками Держекоінспекції у Львівській області здійснено виїзд на територію Попелівської сільської ради Дрогобицького району, де у лісовому масиві виявлено витікання на денну поверхню нафтовмісної суміші з покинутих шурфів-колодязів.

Дана суміш потрапила в безіменний потічок, який є притокою р. Тисмениця, повідомляє прес-служба Держекоінспекції.

«Слід зазначити, що нижче по течії від місця впадіння потічка в р. Тисмениця наявний поверхневий водозабір «Ріпне», з якого здійснюється водопостачання м. Борислав. У зв`язку з екологічною небезпекою подача води у м. Борислав з водозабору «Ріпне» припинена. Для збору нафти на потічку та р. Тисмениця встановлено бонові загородження. Держекоінспекцією для виявлення ймовірного забруднення відібрано проби води із р. Тисмениця», - йдеться в повідомленні.

Найдоцільнішими заходами щодо попередження попадання нафтовмісної суміші в поверхневий водний об`єкт та водозабір «Ріпне» є:

- проведення санації покинутих шурфів-колодязів;

- у випадку подальшого попадання нафтовмісної суміші в безіменний потік, місце впадіння потічка у р. Тисмениця перенести нижче по течії за водозабором «Ріпне».

Нагадаємо, 2 січня, близько 15:00 год. виявлено маслянисті плями в річці Тисмениця на відстані 200 м вниз по течії від м. Борислава. Попередньо встановлено, що забрудненню спричиняють старі австрійські нафтові копанки в лісі на території Попелівської сільської ради Дрогобицького району. Зокрема, було припинено забір води із водозабору«Ріпне», вода з якого подається в м. Борислав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: