За добу поліція затримала п'ятьох хабарників, двоє з них - на Львівщині (фото)

36_main
Фото: ілюстративне. Джерело: Главком

Лише за один день працівники територіальних підрозділів Департаменту захисту економіки НПУ викрили шістьох зловмисників - п'ятьох хабарників та одного громадянина за спробу підкупу поліцейського.

Про це повідомили в прес-службі Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Зазначається, що затримання провели в 4-х регіонах країни. Суми хабарів коливалися від 8 тисяч гривень до однієї тисячі доларів США.

Так, на Львівщині у хабарництві викрито начальника одного з районних підрозділів міграційної служби та начальника відділу відшкодування ПДВ одного з структурних підрозділів податкової інспекції області.

Задля отримання біометричного паспорта громадянина України для виїзду закордон керівник районного сектору ГУ ДМС України у Львівській області вимагав від громадянина 10 тисяч гривень хабара.

Фото: поліція

Окрім того, за сприяння у прискоренні процедури реєстрації платника податку на додану вартість начальник відділу одного з територіальних органів ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області теж вимагав та отримав 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Затримання проводили працівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області.

Фото: поліція

Того ж дня в Харківській та Одеській областях за ухилення від проходження строкової служби у Збройних силах України затримано двох працівників районних військових комісаріатів.

На Харківщині начальник відділу одного з райвійськкоматів вимагав за свої «послуги» 700 доларів США.

Фото: поліція

Затримали капітана працівники Управління захисту економіки в Харківській області Нацполіції, Військової прокуратури сил АТО та Служби безпеки України під час отримання обумовленої суми хабара.

На Одещині чоловік за сприяння в ухиленні від служби в Збройних силах України та не оголошення призовника в розшук зажадав одну тисячу доларів США.

Фото: поліція

Під час отримання хабара зловмисника також було затримано працівниками обласного управління захисту економіки Нацполіції та військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України.

На Полтавщині поліцейські задокументували протиправну діяльність начальника управління агропромислового розвитку однієї з районних державних адміністрацій області.

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановили, що за перерахунок заборгованості коштів, виділених по бюджетній програмі «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників», зловмисник вимагає від представника аграрної компанії 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Фото: поліція

Працівники Управління захисту економіки в Полтавській області Нацполіції, управління СБУ в Полтавській області та слідчі обласної поліції затримали посадовця у службовому кабінеті під час отримання хабара.

На Полтавщині працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції, внутрішньої безпеки обласного управління ДВБ НПУ та слідчі Головного управління поліції області також затримали чоловіка за спробу підкупу поліцейського.

Затримали фігуранта під час передачі 8 тисяч гривень неправомірної вигоди патрульному.

В усіх випадках грошові кошти вилучено. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження.

Доповнення:

Окрім того, сьогодні, 4 січня, оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно зі слідчими Головного управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області затримали заступника голови однієї з міськрад Львівської області під час отримання неправомірної вигоди.

Правоохоронці вилучили одну тисячу доларів США, одержану в якості хабара. За вказану грошову винагороду він пообіцяв посприяти у встановленню двох пунктів обміну валюти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: