Екс-міністр «Республіки Крим» знайшовся у Києві

422

СБУ виявила в Києві колишнього міністра охорони здоров'я т.зв. «Республіки Крим» Петра Михальчевський і проводить обшук в місці його проживання.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, співробітники Служби безпеки встановили факт перебування у Києві колишнього так званого «міністра охорони здоров’я Криму» Петра Михальчевського, який безпосередньо брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованому півострові.

У рамках кримінального провадження за статтями 110, 111 Кримінального кодексу України у його тимчасовому помешканні у столиці проведено санкціонований обшук.

Оперативники спецслужби вилучили паспорт громадянина РФ, «службове посвідчення» за підписом Аксьонова та інші документи,  що підтверджують його співробітництво з окупаційною владою. Слідчі дії тривають.

За інформацією телеканалу «Прямий», Михальчевського знайшли за адресою: вул. Воскресенська 16б квартира 137, він переховувався у багатоповерхівці в Києві.

Михальчевський отримав свою посаду в окупаційній адміністрації Криму ще в березні 2014 року, після анексії півострова. Втім, «міністром» він був лише кілька місяців.

«Що цікаво: власне, цю людину, Петра Михальчевського, називають одним з тих людей, який придумав дуже цікаву схему, як же виманити в українців українські паспорти. Він обіцяв, що всі отримають безкоштовні медичні поліси, але для цього необхідно обов'язково отримати російське громадянство і російський паспорт», - зазначила кореспондент телеканалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: