Поліція закликає львів’ян повідомляти про випадки торгівлі піротехнікою

339420-zapleneti-25-iljadi-parchinja-pirotehnika-i-petardi
Фото ілюстративне

Аби порушники отримали «своє», правоохоронці мають зафіксувати факт продажу піротехніки.

Про це під час брифінгу, 4 січня, повідомив заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції ГУНП у Львівській області Дмитро Савицький, інформує Дивись.info.

1 січня патрульна поліція Львова отримала 48 викликів на гарячу лінію «102» з повідомленнями про застосування піротехнічних засобів, а представники Нацполіції області склали п’ять протоколів. Утім, як каже Дмитро Савицький, мешканці Львівщини дуже рідко повідомляють про випадки торгівлі піротехнікою.

«Ми отримали не більше п’яти таких повідомлень. Однак щоби покарати порушника, поліція має або зафіксувати факт продажу, або отримати покази від двох свідків, які підтвердять, що саме ця особа у цьому місці реалізовувала піротехніку. Тому ми закликаємо мешканців бути свідомими і повідомляти про це», — каже Дмитро Савицький.

Заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції ГУНП у Львівській області Дмитро Савицький та командир взводу патрульної поліції Львівської області Олександр Савицький. Фото: Дивись.info

За словами командира взводу патрульної поліції Львівської області Олександра Савицького, торгові мережі і поодинокі магазини дотримуються ухвали про заборону реалізації.

«Тому більшість того, що продається, завозиться з Польщі і реалізується у приватних автомобілях», — каже правоохоронець.

Нагадаємо, у Львові діє ухвала від 17.12.2015 року №23 «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території м. Львова».

Зазначимо, що на гарячу лінію «102» міста Львова надійшло 48 повідомлень про використання піротехніки, зокрема петард. Утім патрульні не склали жодного протоколу. Натомість представники поліції Львівщини направили п’ять протоколів до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: