ЄС надасть 50 мільйонів євро допомоги Фонду енергоефективності

73250

Крім того, ЄС обіцяє технічну допомогу для запуску фонду.

Угоду з Європейським Союзом щодо фінансування Фонду енергоефективності в Україні планується підписати на початку поточного року.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на сторінці у Facebook.

«Угоду з ЄС щодо фінансування Фонду енергоефективності плануємо підписати на початку цього року. Україна та Євросоюз на фінальній стадії підписання Угоди про співпрацю щодо співфінансування Фонду енергоефективності», – сказав Зубко.

За його словами, підписання угоди відкриває доступ до ресурсу безповоротної донорської допомоги від ЄС у 50 млн євро на фінансування заходів енергоефективності, що здійснюватимуться ОСББ за правилами Фонду енергоефективності цього року, а також можливість додатково залучити ще 50 млн євро на фінансування заходів у 2019 році.

Крім того, ЄС надасть технічну допомогу для запуску фонду.

«Реперні точки для нашої подальшої співпраці з ЄС: кадровий відбір керівників та членів наглядової ради Фонду ЕЕ, створення необхідних IT-систем (реєстрів енергоаудиторів, сертифікатів енергоефективності, моніторингу результатів впроваджених енергоефективних заходів), а також публічної платформи з надання послуг енергоаудиту, що забезпечить прозорість та відкритість всіх процедур у рамках роботи фонду», – зазначає Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: