У Молдові офіційно заборонили російські новини

928x0_10ffa9c9bf1c8a41f93da8f46ef689ca___jpg____6_0cce6c0c
Андріан Канду

У Молдові спікер парламенту Андріан Канду підписав закон, який забороняє трансляцію новинних і інформаційно-аналітичних передач з Росії.

Про це повідомляє прес-служба законодавчого органу країни.

Правом підписати закон про боротьбу з «іноземної пропагандою» Канду наділив Конституційний суд після того, як проросійський президент Молдови Ігор Додон двічі відхиляв його.

Згідно з Конституцією Молдови, президент зобов'язаний затвердити документ, якщо парламент двічі його приймає. У зв'язку з цим в КС звернувся депутат від фракції Демократичної партії Сергій Сирбу. Він заявив, що в даній ситуації необхідний тимчасово виконуючий обов'язки президента.

Суд прийняв рішення, згідно з яким затвердити закон про зміну Кодексу про телебачення і радіо може спікер парламенту або прем'єр.

Закон про боротьбу з пропагандою забороняє трансляцію теле- і радіопрограм з інформаційно-аналітичним, військовим або політичним змістом, які виробили в країнах, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення (документ не пройшов цю процедуру в Росії). При цьому ретрансляція розважальних програм або інших передач дозволена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: