Суд став на бік активістів у справі будівництва мегакурорту «Свидовець»

DSC_0980

Закарпатський окружний суд задовольнив позовні вимоги ініціативного руху «Free Svydovets», і визнав незаконними та скасував розпорядження Тячівської та Рахівської РДА про затвердження детального плану території туристично-рекреаційного комплексу «Свидовець».

Про це ІА Дивись.info  повідомили активісти ініціативної групу.

Відповідачі на судове засідання не з'явилися, оскільки голови РДА знаходяться у відряджені, та суд не врахував це як вагому причину. І справа розглядалася без відповідачів, адже у кожній РДА є заступник голови та юридичний відділ.

Крім цього, найбільш вагомим аргументом була відсутність детального плану, який досі не бачив ніхто, навіть судді.

Відповідачі можуть подати на апеляцію – це право кожного, та це означає що вони мають представити громадськості та суду довгоочікуваний детальний план території комплексу «Свидовець».

Як зазначили в ініціативній групі, це рішення суду є  надзвичайно важливим, щоб захистити гірський масив від будь-якого будівництва та незаконної масової вирубки лісу. Громадськість має  зрозуміти, що оцінка впливу на довкілля є набагато важливішою за стрімкий економічний розвиток.

Нагадаємо, на Закарпатті хочуть звести туристично-рекреаційний центр, який має перевершити «Буковель». Тут мають з’явитися 53 кілометри витягів, 223 кілометри лижних трас, 60 готелів, 120 ресторанів, дитячий табір, гольф-поле і навіть аеродром для приватних літаків. А екологи б’ють на сполох – це остання первозданна територія в Європі, позбавлена урбанізації.

Незважаючи на те, що у трьох населених пунктах відбулися громадські слухання щодо детального плану території, однак, окрім карти з умовними позначками, більше жодного документа громадськості представлено не було.

Читайте також: Мегакурорт на Закарпатті, або Як хочуть заасфальтувати Карпати

Свидовець викликає таку увагу активістів, оскільки є останнім європейським острівком первозданної дикої природи, позбавлений людського впливу, не урбанізований.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: