У львівському Парку культури з’явиться 4-метровий «Дерев’янко»

img_0554_sajt
фото: gazeta.lviv.ua

У неділю, 14 січня, на Старий Новий рік у Парку культури та відпочинку ім Б. Хмельницького ветерани АТО презентують «Театр вуличної маріонетки».

Відбудеться презентація велетенської дерев’яної маріонетки для вуличних вистав 4-метрового дерев’яного чоловічка «Дерев’янко», якого упродовж минулого року створювали учасники бойових дій, інформує прес-служба Львівської міськради.

З 12.00 год. відбудеться встановлення Дерев’янка, а з 20.00 до 23.00 год. – концерт та оживання Дерев’янка.

Дерев’янко стане героєм яскравих вуличних вистав в Україні та їздитиме на фестивалі за кордоном, щоб тішити дорослих і малечу. А зараз Дерев’янко постане як «колядник». Колядницьку зірку для нього виготовляє відомий львівський художник, а заразом і бойовий побратим хлопців, Денис Струк.

Дійство-презентацію Дерев’янка разом творитимуть ветерани АТО, діти з прифронтових територій, дитячий хор «Жайвір», гурт «LIRWAK», Derrick & Tonika, DJ Garry Shumoff, який теж воював добровольцем на Сході, та всі люди доброї волі.

«Символічним стане те, що Дерев’янка спільно презентуватимуть діти зі Станиці Луганської та добровольці, які захищали це місто у 2014-15 роках. Діти зі Станиці приїдуть до Львова у рамках проекту «Мозаїка» відомої співачки та режисерки Уляни Горбачевської, що цього року створюється спільно з агенцією «АртПоле» за підтримки Благодійного фонду Сергія Жадана. У Львові діти зі Сходу співатимуть колядки та щедрівки разом з дитячим хором «Жайвір». Увечері, після спільного виступу у Храмі бл. Климентія Шептицького, діти зі Сходу та Заходу прийдуть щедрувати та «оживляти» Дерев’янка»,- розповіли організатори.

Ідея створення Дерев’янка належить воїну-добровольцю Назару Витрикушу. Ще до війни він розробив креслення маріонетки. Після повернення з війни його мрію допомогли втілити побратими. Спільна праця стала новим досвідом та арт-терапією для ветеранів, які зі створення Дерев’янка розпочинають «Театр вуличної маріонетки». На черзі – розробка сценарію та режисура вуличних вистав. Висота дерев’яного чоловічка – 4,2 м. Вага – 620 кг. Маріонетка пересуватиметься за допомогою телескопічного автонавантажувача, імітацію ходьби виконуватимуть учасники проекту за допомогою спеціальних кріплень. Керувати Дерев'янком одночасно мають 10 хлопців. Це будуть видовищні дійства з музичним супроводом, вигадливими костюмами та залученням глядачів.

Після виходу у світ Дерев’янка, команда планує створити Майстерню виробів з дерева, де будуть робити майстер-класи для дітей, виготовляти вуличні меблі для міського простору та робити нових персонажів «Театру вуличної маріонетки» для  наступних дійств.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: