У Львові відкрили «Сенсорну кімнату» для реабілітації дітей з особливими потребами

dsc8666-b19cf232507fcc8d2bd3587e9825f35a
Фото: ЛМР

Сьогодні, 12 січня, відбулося урочисте відкриття Сенсорної кімнати (кімнати нейросенсорної інтеграції) для дітей з особливими проблемами.

Кімнату відкрили у Дитячому центрі здоров’я імені Анни Мазуренко, пише прес-служба ЛМР

Урочисте відкриття «Сенсорної кімнати» для реабілітації дітей з особливими потребами відбулося на базі створеного громадського організацією Дитячого центру здоров'я (вул. Дністровська, 27, Львів).

А 17 листопада 2016 року відбулося відкриття та освячення Дитячого центру здоров’я імені Анни Мазуренко.

Зазначається, що Центр є недержавним приватним закладом, що надає послуги на платній основі, але Центр намагається бути доступними для всіх потребуючих дітей та родин. Тому  Центр залучає різні можливості допомогти родинам, що не можуть оплатити повну вартість послуг чи отримати фахову допомогу –  через благодійність фахівців Центру, волонтерів, а також залучення благодійних коштів, грантів, пожертв інших батьків.

Ідея створення Дитячого центру здоров’я зародилася під час візиту представників Парляментарної Програми Канада-Україна в 2010 році до дитячої клініки Університету Каліфорнії Лос Анджелес (США).  Після тривалого фахового обговорення, опрацювання та адаптації організаційної моделі, 14 липня 2014 р. було укладено договір між представниками Асоціації випускників Канадсько-Української Парламентської Програми, Канадського благодійного фонду Анни Мазуренко, Інституту психічного здоров’я Українського Католицького Університету та ТОВ «Воксел Україна» про спільну дію в створенні Дитячого центру здоров’я у Львові.

Влітку 2014 р. було представлено концепцію майбутнього Центру перед фаховим середовищем та представниками місцевого самоврядування. В подальшому, для реалізації проекту в форматі провадження соціального підприємництва, ТОВ «Воксел Україна» викупило приміщення колишнього господарського корпусу Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Канадський фонд Анни Мазуренко підтримав проект започаткування Центру, надавши грант в розмірі 200’000 доларів США. В той час загальний бюджет реалізації проекту склав понад 700’000 доларів США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: