Україна та Угорщина домовилися напрацювати документ щодо закону про освіту

UA_RO_110118-big

Міністри закордонних справ України та Угорщини під час зустрічі у Чернівцях домовилися напрацювати спільний документ щодо імплементації нового Закону України «Про освіту», зокрема його 7 статті, яка стосується використання мов у навчальному процесі.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«Спільно з офіційними чинниками румунської сторони проведено зустріч з представниками румунської громади, керівниками та викладачами румуномовних навчальних закладів області. В ході зустрічі обговорено шляхи врахування рекомендацій Венеціанської комісії стосовно статті 7 освітнього закону», — йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили питання розвитку прикордонної інфраструктури на українсько-румунському державному кордоні.

«У цьому контексті українською стороною повідомлено про намір відкрити у першій половині 2018 року пункти пропуску через українсько-румунський державний кордон «Красноїльськ» та «Дяківці», підкреслено необхідність відкриття пішохідних пунктів пропуску по всій протяжності кордону», — повідомляють в МЗС.

Раніше в Міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що Венеційська комісія підтвердила угорську критику українського закону про освіту.

Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що ніякі зміни в мовні норми закону «Про освіту» не будуть внесені.

Венеційська комісія у висновках стосовно статті 7 у законі «Про загальну середню освіту» визначила, що ця стаття є рамковою і підлягає деталізації, а також потребує подовження перехідного терміну для впровадження.

28 вересня в Україні набув чинності закон «Про освіту». Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовах.

У МЗС Угорщини наголосили, що блокуватимуть євроінтеграцію України, якщо закон про освіту не змінять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: